Een Palestijnse staat = Een dodelijke val voor Israël

Naarmate de details van het vredesplan van president Trump aan het licht komen, is het tijd om het Joodse volk en onze politieke leiders te herinneren aan enkele basiswaarheden over dit nieuwste gevaarlijke voorstel. Iedereen die het vergeten is: een Palestijnse staat tussen de Middellandse Zee en de Jordaan bedreigt de staat Israël. We zijn geschokt door het zwakke geheugen die de planners van deze ‘dodelijke val’  naar de staat Israël leidt.

Voor al diegenen die de basisprincipes van het Zionisme zijn vergeten, zullen we ons herinneren dat het land van Israël ons land is, en de enige manier om tot echte vrede te leiden is de Israëlische soevereiniteit over Judea en Samaria toe te passen. Een Israëlische concessie aan het Zionistisch-historische principe dat dit land alleen aan het volk van Israël toebehoort, zal leiden tot verdere concessies zoals in het verleden is bewezen.

Israël wordt opnieuw gevraagd om in contante munt te blijven betalen voor onbeduidende handtekeningen van de Arabische kant op stukjes papier. Er is geen land in de wereld dat wenst te leven door zijn prestaties op te geven in een oorlog die het werd opgedrongen.

Israël zal niet kunnen bestaan ​​in een realiteit waarin een Arabische terreurstaat in zijn hart wordt opgericht, een staat die zal leiden tot de overname van het territorium door Hamas, de massieve emigratie van miljoenen Arabische vluchtelingen naar dat land dat uit het niets zal oprijzen en de Joodse demografische meerderheid aldus verloren laten gaan tussen de zee en de Jordaan.

Bovendien zou een dergelijke staat een veiligheidsrisico vormen voor de toegang tot Israël, tot de Ben-Goerion Luchthaven die wordt gesloten, Arabische raketten die worden gelanceerd in de richting van het centrum van Israël en Iron Domes worden een integraal onderdeel over het gehele Land van Israël.

Het grote probleem is dat de politieke rechterzijde niet met volledige kracht zijn politiek plan, met name het plan om de Israëlische soevereiniteit toe te passen over Judea en Samaria, opschroeft en er dus een vacuüm ontstaat waarin onverantwoordelijke politieke plannen worden geïnitieerd door de Amerikaanse overheid, de Israëlische linkerzijde en de Europese landen.

We richten ons rechtstreeks tot de ministers en de Knesset-leden van de politieke patijen Likud en Bayit Yehudi: Dit is de tijd van uw grote test. Dit is het moment waarop u de weg van soevereiniteit, soevereiniteit die u bepleit en begunstigt, moet leiden en daarmee het gevaarlijke voorstel dat uit het Witte Huis voortkomt, moet stoppen.

door Yehudit Katsover en Nadia Matar


Bronnen: naar een artikel “A Palestinian State – A Deathtrap for Israel” van 19 november 2017 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Een Palestijnse staat = Een dodelijke val voor Israël

  1. Israel , blijft Israel met een democratisch gekozen bestuur en haar minderheid de Z,g,n palestijnen zal zich blijvend moeten aanpassen en itergreren . Het zal een must zijn. voorbeeld : Letland ,blijft Letland met een democratisch gekozen bestuur en de zich noemende ,,Letse Russen ,zullen zich aanpassen en intergreren is een must . De laatste Lets-Russische school is gesloten. Een generatie verder en Letland is weer volledig Letland

    Like

Reacties zijn gesloten.