Palestijnen dreigen elke communicatie met de Amerikanen te verbreken

Temidden van plannen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om het kantoor van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie in Washington te sluiten omwille van hun oproepen om Israëliërs te vervolgen bij het Internationaal Strafhof, dreigt de Palestijnse Autoriteit geleid door Mahmoud Abbas, de communicatie met de regering van Trump af te breken.

De potentiële breuk in relaties dreigt de pogingen van president Donald Trump om vrede te bereiken in het Midden-Oosten te ondermijnen,  een missie waarmee hij zijn schoonzoon, Jared Kushner, heeft belast. In The Jewish Press wordt reeds gewag gemaakt van de inhoud van een vredesplan dat de Amerikanen promoten, maar dat lijkt wat voorbarig ‘fake news’ te zijn en wordt tegengesproken door het Witte Huis.

De Palestijnse vredesonderhandelaar Saeb Erekat zei dat het Amerikaanse besluit “zeer ongelukkig en onaanvaardbaar” was, en beschuldigde Washington ervan te buigen onder druk van de regering van premier Benjamin Netanyahu “op een moment dat we proberen samen te werken om de uiteindelijke deal te bereiken.”

In een video verklaring op sociale media, Erekat zei: “We zullen al onze communicatie met deze Amerikaanse overheid in de wacht plaatsen.” Uiteraard een zoveelste Palestijnse truuk om vredesonderhandelingen met Israël op de lange baan te schuiven. De Palestijnen willen immers geen vrede. Zij willen Israël met Jeruzalem als hoofdstad en dat bij voorkeur zonder Joden.

Video: Chief Palestinian Negotiator Saeb Erekat released a personal video


Bronnen:

  • Plaatje bovenaan: “Trump and Abbas ahead of their meeting in Bethlehem” [beeldbron: Ynet News/AFP]

Een gedachte over “Palestijnen dreigen elke communicatie met de Amerikanen te verbreken

  1. De brullende muizen dreigen alwéér!

    Iemand zou deze bedelaars moeten uitleggen dat men niet in de hand bijt die hen voedt.

    Like

Reacties zijn gesloten.