Hamas herhaalt: Wij zullen Israël nooit erkennen

Een woordvoerder van Hamas heeft woensdag nog eens herhaald, dat de terreurgroep die de Gazastrook regeert, het bestaansrecht van Israël nooit zal erkennen, wat echter wel een vaste voorwaarde voor vrede is. De woordvoerder, Sami Abu Zuhri, zei tijdens de openingszitting van de 26ste Internationale Conferentie van de Vereniging van Islamitische Organisaties (ESAM) in Istanboel:

“[]… dat Hamas trouw zal blijven aan zijn principes en voor de uitvoering van nationale verzoening zal werken, en het Palestijnse volk zal verenigen achter de Palestijnse kwestie, Jeruzalem, het verzet en de gevangenen, tot de laatste centimeter van het land zal zijn bevrijd.”

Abu Zuhri pochte dat Hamas erin is geslaagd om het beperkte ‘verzet’ (een aanduiding voor anti-Israëlisch geweld) om te vormen tot een volkscultuur, die een ‘bron van trots’ is. “Daarom zijn degenen die zeggen dat ze het verzet willen stoppen en zich willen ontdoen van de wapens van het verzet (van de organisaties) krankzinnig, omdat deze dromen niet zullen uitkomen zolang het verzet sterk en doelmatig is,” zo voegde hij eraan toe.

Aldus een bericht van Israel Today NL van 16 nov. 2017

Seksueel roofdier
In december 2014 werd diezelfde woordvoerder, Sami Abu Zuhri, een tijd geschorst voor grensoverschrijdend seksueel gedrag en dat “grensoverschrijdend” mag je wel erg letterlijk nemen.

Een journaliste van een buitenlands overzees persagentschap die haar standplaats had in Gaza, had zich met haar klachten gewend tot Fawzi Barhoum, een collegawoordvoerder van Hamas, aldus de NRG-nieuwssite. Het leiderschap van Hamas in Gaza opende vervolgens een onderzoek tegen Zuhri en besloot om hem gedeeltelijk te schorsen. Zo mocht hij de buitenlandse pers niet meer te woord staan en niet meer deelnemen aan een reeks openbare activiteiten.

Op websites van Al Fatah werd tevens beweerd dat Zuhri eerder bij een ander incident was betrokken, waarbij hij door veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit werd gearresteerd. Dat gebeurde in Gaza nog vooraleer Hamas in 2007 met geweld de Strook had ingenomen.

In dat geval gaf hij naar verluidt toe dat hij zijn hand op de dij van een vrouw had gelegd die naast hem in een auto zat. Of om het met de nep-excuus woorden van Bart De Pauw te zeggen: zijn “speelse of flirterige manier van omgaan werd niet door iedereen gesmaakt.”

Video: Hamas Spokesperson Encourages Use of Human Shield

Een gedachte over “Hamas herhaalt: Wij zullen Israël nooit erkennen

  1. Jammer genoeg heeft het tragisch Palestijns verhaal genoeg sympathie, veelal bij zichzelf links noemende individuen of groeperingen die tegenwoordig als paddestoelen uit de grond schieten. Deze sympathie heeft echter vrijwel altijd te maken met een verkapt empathisch gevoel dat rust op verdrukt eigen schuldgevoel of op hypocriete empathie om het geweten goed te stemmen. Een soort innerlijke afgodendienst.
    Hamas laat weer eens duidelijk zien dat al die zielige klagers totaal op een ego-tour zijn, want in feite stamt Hamas af van de Moslimbroederschap, anti-joods vanaf het begin en ver voor het ontstaan van de staat Israel opgericht. Tot op de dag van vandaag zijn ze geen mm afgeweken van hun standpunten als het Joden betreft. Israel is gewoon een verkapte strategie om het nu anti-zionistisch te niemen. En hun meehuilende klaaglieden hier? Gewoon verkapte snti-semieten. Hamas, dank jullie wel, leveren het bewijs: alle middelen zijn toegestaan om het oude handvest gevolg te geven.

    Like

Reacties zijn gesloten.