Duitse rechtbank oordeelt dat Kuwait Airways Israëlische passagiers mag weren

Een Duitse rechtbank oordeelde afgelopen donderdag dat de luchtvaartmaatschappij uit Koeweit, met name Kuwait Airways het recht had om te weigeren een Israëlische passagier te vervoeren vanwege zijn nationaliteit, een oordeel dat Joodse groeperingen kapittelen als antisemitisme, aldus een bericht in The Jerusalem Post. De rechtbank van Frankfurt zei dat de luchtvaartmaatschappij slechts de wetten van Koeweit respecteerde, een land dat de staat Israël niet erkent, en zei dat het niet aan een Duitse rechtbank was om over de Koeweitse wet te beslissen.

De Duitse antidiscriminatiewet is alleen van toepassing in gevallen van discriminatie op grond van ras, etnische achtergrond of religie en niet van staatsburgerschap, zei hij. De advocaat van de gedupeerde (de Israëliër Adar M. die op een vlucht naar Bangkok niet kon instappen) zei dat hij in beroep zou gaan. “Dit is een schandelijk oordeel voor de democratie en voor Duitsland in het algemeen. Dit vonnis houdt geen steek,” zei Nathan Gelbart.

De Joodse Raad van Duitsland (Zentralrat der Juden in Deutschland) zei dat de Koewitse wet herinnert aan het nazibeleid jegens de Joden tijdens de periode van het Derde Rijk (1933-1945). Gelijkaardige zaken in Zwitserland en in de Verenigde Staten werden beslist in het voordeel van de klagers, zei de Raad en vraagt dat de regering  actie onderneemt tegen de luchtvaartmaatschappij:

“Het is onaanvaardbaar dat een buitenlandse onderneming die opereert op basis van diepe antisemitische nationale wetten, in Duitsland zaken mag doen. We dringen er bij de federale regering op aan om alle juridische mogelijkheden te onderzoeken om dergelijke gevallen van discriminatie in de toekomst te voorkomen.”

Ook de burgemeester van Frankfrut, Uwe Becker, had kritiek op het besluit. “Een luchtvaartmaatschappij die discriminatie en antisemitisme beoefent door te weigeren Israëlische passagiers te laten meevliegen, zou niet mogen opstijgen of landen in Frankfurt,” zei hij. Kuwait Airways kon niet onmiddellijk worden bereikt voor commentaar.


Bronnen:

  • naar een artikel van 16 november 2017  in The Jerusalem Post
  • Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Dit opent een heel nieuw perspectief. Men kan nu mensen weigeren op hun nationaliteit. Ik dacht dat Trump daar nu juist zoveel problemen mee kreeg?”

Een gedachte over “Duitse rechtbank oordeelt dat Kuwait Airways Israëlische passagiers mag weren

  1. Gelukkig kunnen we altijd op de Duitsers vertrouwen die landen, groepen & mensen steunen die Israel/Joden willen vernietigen.

    Toch maar eens vragen wat de grootvader van deze Duitse rechter heeft uitgespookt in WO2

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.