Opmerkelijk: Israël biedt zijn hulp aan Iran na zware aardbeving +video

Premier Benjamin Netanyahu sprak op dinsdag 14 november 2017 via videoconferentie de vergadering toe van de General Assembly (GA) van de Joodse Federatie van Noord-Amerika die van 12 tot 14 november werd gehouden in Los Angeles, California. De GA brengt vrijwillige leiders en beroepsmensen van de Federatie van over het hele land samen met Joodse filantropen vanuit de hele wereld.

In zijn videoconferentie spendeerde de Israëlische premier Netanyahu veel tijd en aandacht aan het verguizen van het dicatoriale regime van het sjiitische Iran en in het bijzonder het lamentabele Iran Nucleair Akkoord dat de grootmachten ondertekenden op 2 april 2015 in het Zwitserse Lausanne.

Maar naar het einde van zijn toespraak bood de premier zowaar de hulp van Israël aan om via het Internationale Rode Kruis (ICRC) te komen helpen bij de gevolgen van de aardbeving die plaatsvond in Kermanshah aan de grens tussen Irak en Iran op zondag 12 november 2017 waarbij tot nog toe 452 doden vielen (voornamelijk aan Iraanse zijde) en tienduizenden mensen gewond en of dakloos werden.

Naar verluidt zou Teheran het aanbod van Israël reeds verworpen hebben, hoewel de woordvoerster van het ICRC, Alyona Synenko, dit tegensprak en zei dat het niet afgewezen werd maar ook niet kon zeggen of het was aangenomen. Hieronder de video met het gedeelte waarin Israël hulp aanbied want tenslotte “heeft Israël niks tegen de Iraanse bevolking an sich” maar keert het zich tegen het islamo-fascisme van Ayatolah Ali Khamenei en de genocidale intenties van zijn regime jegens Israël.

Video: Benjamin Netanyahu speaking to the Jewish Federation GA