Palestijnse terrorist pleegt dubbele aanslag in Gush Etzion, Judea

Een 17-jarige ‘Palestijnse’ Arabische terrorist, afkomstig uit Halhul ten noorden van Kiryat Arba, heeft deze vrijdagochtend 17 november 2017 in Gush Etzion, Judea, een aanslag gepleegd. De terrorist reed eerst met zijn wagen over het voetpad nabij het kruispunt van Efrat en trachtte zoveel mogelijk mensen weg te maaien.

Een 70 jarige voetganger werd daarbij licht gewond aan het hoofd en diende voor verzorging te worden overgebracht naar het Shaarei Tzedek hospitaal. Het slachtoffer, David Ramati uit Kiryat Arba nabij Hebron, zei dat de terrorist naar hem glimlachte kort voor hij hem omver reed.

Daarna reed de terrorist verder en overreed met opzet een 35-jarige man. Het zwaar gewonde slachtoffer werd met hoofdwonden door de hulpdiensten overgebracht naar het Hadassah Ein Kerem Hospitaal in Jeruzalem.

Vervolgens zette de terrorist zijn moorddadige rit verder en reed naar de ingang richting Alon Shvut. De terrorist stapte vervolgens uit zijn wagen en haalde een groot keukenmes boven. Aan het controlepunt nabij de wijnhandel liep hij op de soldaten toe en haalde met zijn mes uit naar een soldaat. Vervolgens werd de terrorist door de soldaten onder vuur genomen en gewond. Hij zou momenteel in levensgevaar verkeren en mogelijk in het hospitaal reeds bezweken zijn aan zijn verwondingen.

Los daarvan hebben IDF-soldaten donderdagnacht drie gezochte terroristen aangehouden in Judea en Samaria, van wie er een wordt verdacht voor betrokkenheid bij terreuractiviteiten en gewelddadige verstoringen van burgers en veiligheidstroepen. De verdachten werden voor verhoor meegenomen.