Israël weigert toegang Europese delegatie, Frankrijk boos

Israël heeft de toegang geweigerd tot een groep van 20 Europese politici, waaronder een aantal Franse parlementsleden, die van plan waren om Israël later deze maand te bezoeken, met verwijzing naar hun steun voor de antisemitische Boycot-, Desinvestering- en Sancties beweging (BDS), bericht Israel Hayom. Israël heeft de delegatie, waaronder leden van het Europees Parlement, het Franse parlement en Franse burgemeesters, geïnformeerd dat ze de toegang wordt ontzegd en adviseerde hen de reis niet te maken.

Minister voor Strategische Zaken, Gilad Erdan (Likoed partij), zei dat de bezoekende ambtenaren “actieve steun”  verlenen aan de BDS. Minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri (Shas partij) zei dat het de eerste keer was dat zijn ministerie de toegang weigerde aan een belanrijke Europese delegatie omwille van haar steun aan de BDS.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken was de groep van plan om de voormalige secretaris-generaal van Fatah op de Westelijke Jordaanoever Marwan Barghouti te bezoeken, als blijk van hun steun voor Palestijnen die in Israël gevangenzitten. Barghouti zit een vijf keer levenslange gevangenisstraf uit in de gevangenis voor het orkestreren van dodelijke aanslagen tijdens de Tweede Palestijnse Intifada.

BDS-beweging
Volgens het ministerie van Strategische Zaken, heeft de Franse vertegenwoordiger in het Europees Parlement en delegatielid Pascal Durand van de Franse Groene partij (EELV) in maart 2017 een rapport gedeeld omtrent “de gevaarlijke banden tussen Franse banken en de Israëlische kolonisatie”. In januari 2016 ondertekende Durand een petitie die werd voorgelegd aan de toenmalige Franse president Francois Hollande waarin deze “het recht opeist om Israël te boycotten.”

De Argentijn Che Guevara, commandant van de Cubaanse revolutie samen met Fidel Castro, staat zowel bij nostalgiek extreemlinks als onder terreurgroepen in het algemeen, symbool van het Palestijnse “verzet” tegen Israël

Een ander lid van de delegatie, Azzédine Taibi van de Franse communistische partij (PCF), sinds januari 2016 burgemeester van de stad Stains ten noorden van Parijs, heeft openlijk zijn steun uitgesproken voor de BDS-beweging en opgeroepen om de handelsovereenkomsten tussen Israël en de EU te schrappen.

Frankrijk
Frankrijk heeft op dinsdag gezegd dat Israël haar parlementsleden moet toelaten om het even wie te bezoeken die zij willen in Israël. De verklaring komt van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken nadat Israël de toegang verbood aan een groep Franse politiekers die de terreurleider Marwan Barghouti wensen te bezoeken in de gevangenis:

“In het algemeen willen we dat alle Franse parlementsleden toegang hebben tot alle gesprekspartners die ze willen ontmoeten om hun onderzoeksmissies uit te voeren. We besteden hier veel aandacht aan met betrekking tot Israël, net als met betrekking tot alle landen die Franse verkozen ambtenaren bezoeken.”

Marwan Barghouti
De Palestijnse leider van Al Fatah Marwan Barghouti (°06.06.1959)  wordt algemeen beschouwd als de leider van de Eerste en de Tweede ‘Al Aqsa’ Intifada en werd in 2002 gearresteerd door het IDF en aansluitend veroordeeld tot vijf maal levenslange opsluiting (ca. 425 jaar cel) waarvan hij thans 15 jaar heeft uitgezeten.

De aarts-terrorist is één van de oprichters van de Tanzim, een gewapende factie van Al Fatah. Onder zijn leiding werden talloze Israëlische burgers vermoord, hoewel hij niet voor alle moorden werd veroordeeld. Zijn vijf maal levenslange gevangenisstraf werd uitgesproken voor vijf bewezen moorden met name van Yoela Hen (45), Eli Dahan (53), Yosef Habi (52), politieofficier sergeant-majoor Salim Barakat (33) en de Griekse monnik Georgios Tsibouktsakis aka ‘Pater Germanos’.

Barghouti is doorgegaan met grote invloed uit te oefenen op de Al Fatah partij geleid door Mahmoud Abbas, en dat zelfs vanuit uit de gevangenis. Eveneens werd hij bezocht door Israëlisch-Arabische parlementsleden, en wil vanuit zijn cel tevens de 82-jarige Mahmoud Abbas opvolgen als president van de Palestijnse Autoriteit.

Barghouti2

De Palestijnse leider van Al Fatah Marwan Barghouti in de rechtbank op 25 januari 2012. Hij wordt algemeen beschouwd als de aanstichter van de Eerste en de Tweede ‘Al Aqsa’ Intifada en zit sinds 2002 een vijf maal levenslange gevangenisstraf uit in een Israëlische cel [beeldbron: Reuters/Ammar]

Een gedachte over “Israël weigert toegang Europese delegatie, Frankrijk boos

 1. Frankrijk boos omdat haar parlementsleden de toegang werd geweigerd voor het bezoeken van een terroristische moordenaar in de gefangenis. Vette pech!

  In plaats van boos te zijn zou Frankrijk zich moeten doodschamen!

  Maar ja, daar Frankrijk grotendeels is overgenomen door het Moslim Kalifaat is het niet verwonderlijk.

  Bravo voor Israel. Eindelijk doen ze wat ze moeten doen.

  Dit soort ‘mensenrechten’ types moet men niet toelaten in een “”apartheidsstaat vol met kindermoordenaars””.

  Like

Reacties zijn gesloten.