Palestijnse kinderen plegen terreuraanslagen om hun aanzien te verhogen in hun gemeenschap

Al bijna tien jaar lang beschuldigt de Palestijnse NGO Defence for Children International – Palestine (DCI-P) Israël ten onrechte van het schenden van de rechten van Palestijnse minderjarigen die zijn gearresteerd op verdenking van het plegen van terreuraanslagen, luidens een bericht op Palestinian Media Watch (PMW) van 9 november 2017.

Volgens de DCI-P “worden door het Israëlische leger ongeveer 700 Palestijnse kinderen gearresteerd en vervolgd, waarvan drie op vier fysiek geweld wordt aangedaan tijdens hun arrestatie of ondervraging.” Recentelijk lanceerde DCI-P een campagne in de VS en Canada onder de titel “Zo mag men geen kind behandelen” (No Way to Treat a Child).

DCI-P

Het doel daarvan is om de “Israëlische langdurige bezetting van Palestijnen aan te klagen en te beëindigen door wijdverspreide en systematische mishandeling van Palestijnse kinderen in het Israëlische militaire detentiesysteem aan de kaak te stellen”

Onder andere ongefundeerde beweringen beweert DCI-P dat de Palestijnse minderjarigen worden gearresteerd, ondervraagd in strijd met al hun rechten, vervolgd en veroordeeld tot gevangenisstraffen. In een recent interview met DCI-P’s Accountability Programmadirecteur Ayed Abu Qteish, dat op 11 oktober 2017 werd uitgezonden op de Palestijnse openbare omroep (PAL-TV), wordt aangetoond dat de beweringen van zijn eigen organisatie onjuist zijn.

Ayed Abu Qteish legde uit dat Palestijnse minderjarigen in feite terreuraanslagen plegen en dat doen ze, niet noodzakelijk omdat ze Israëli’s willen aanvallen, maar om hun status in de Palestijnse samenleving te vergroten of te behouden:

“Er zijn kinderen die, toen ze in de gevangenis zaten, tegen de advocaat zeiden: ‘Ik wil worden opgesloten.’ De eerste keer dat [het kind] werd opgesloten, bekende hij niet, en ze lieten hem vrij omdat er geen bewijzen waren om hem te veroordelen voor een Israëlische militaire rechtbank. De tweede keer was er ook geen bewijs. De derde keer wilde hij worden opgesloten zodat zijn imago niet gekwetst zal worden in de ogen van zijn vrienden, hoewel hij eigenlijk onschuldig is… In verschillende gevallen hebben [Palestijnse kinderen] messteekoperaties uitgevoerd vanwege de manier waarop het publiek naar hen kijkt. Ze realiseerden zich dat ‘de beste manier om me van dit beeld [verdacht worden van het helpen van Israël] te zuiveren, is om deel te nemen aan verzetsoperaties.'”

Video: Palestinian children commit terror attacks
to avoid suspicion of helping Israel

Een gedachte over “Palestijnse kinderen plegen terreuraanslagen om hun aanzien te verhogen in hun gemeenschap

  1. En de Gutmenschen van de Internationale “pro Palestijnse” gemeente zwijgt!

    Ze zouden aangeklaagd moeten worden voor kindermishandeling en medeplichtigheid aan moord!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.