EU doneert extra 10,5 miljoen euro om Fatah-Hamas eenheidsakkoord te steunen

De Europese Unie heeft op donderdagavond 9 november 2017 aangekondigd dat het besloten heeft om bijkomende financiële steun te verstrekken aan de UNRWA, de aparte Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

De VN-organisatie United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) incasseert voor een waarde van 10,5 miljoen euro bedoeld als extra ruggesteun voor het Palestijnse verzoeningsakkoord tussen Hamas en Al Fatah dat op 12 oktober jl. werd afgesloten. Deze donatie komt bovenop de 9,5 miljoen euro die de EU eerder op 10 oktober jl. doneerde aan de UNRWA met hetzelfde doel. De Europese Unie is de grootste donor van de UNRWA en injecteert jaarlijks 82 miljoen euros in de bodemloze financiële put van de corrupte Mahmoud Abbas.

De verklaring van de Europese Unie voor deze extra steun leest dat “in het licht van de Palestijnse verzoening, het besloten heeft om haar jaarlijkse bijdrage aan de UNRWA te verhogen met 10,5 miljoen euros.” Een deel van het geld zal volgens de EU-woordvoerder gebruikt worden om de Palestijnse vluchtelingen in Gaza te steunen, in het bijzonder op het gebied van gezondheid en opvoeding. Federica Mogherini, EU-buitenland zaakgelastigde, wil hiermee haar steun voor de tweestatenoplossing onderstrepen in het bijzonder de oprichting van “Palestina”.

Dat deze extra donatie van de EU gebeurt op de dag dat de wereld de Kristallnacht herdenkt die 79 jaar geleden plaatsvond, zal wel geen toeval zijn, gezien de jarenlange hetze van de  Europese Unie tegen Israël zoals de selectieve boycot van bepaalde Israëlische producten, het financieren van Arabieren die illegaal bouwen in het door Israël beheerde C-gebied in Judea & Samaria, het financieren door de EU van de vele tientallen Europese en Israëlische NGO’s die in  en buiten de Palestijnse gebieden actief zijn en wereldwijd campagne voeren tegen Israël’s beleid en het financieel pamperen van de Palestijnse “bevrijdingsbewegingen” of organisaties die ermee banden hebben zoals Al Fatah, Hamas, Islamitische Jihad, Volksfront voor de Bevrijding van Palestina  e.a. die actief zijn zowel in Gaza als in Judea & Samaria.

Eerder deze week kwamen afgevaardigden van 24 Europese landen, waaronder parlementsleden, juristen, journalisten en activisten samen op de Brussels Conference, de eerste conferentie speciaal gericht tegen het Israëlische nederzettingen beleid. Op het  einde van deze anti-Israëlconferentie brachten zij een verklaring uit, de Brussels Declaration genoemd, waarin zij Israël beschuldigden van het oprichten van een “Apartheids Regime” in Judea & Samaria aka de Westelijke Jordaanoever en de meer dan tien jaar oude “illegale’ blokkade van Gaza. Tevens wordt in de verklaring uitgehaald naar Israël’s veiligheidsmuur, die in de verklaring als een “Apartheids Muur” wordt gekapitteld en volgens hen meteen moet worden afgebroken zodat de Palestijnen (met inbegrip van hun islamistische terroristen en jihadisten) weer vrij kunnen staan waar en wanneer ze dat willen.

Geen veroordeling dus van de Egyptische blokkade en veiligheidsmuur, noch op de Brussels Conference, noch in de Europese Commissie. Waarschijnlijk zullen deze Europese organisaties denken dat Egypte een provincie van Israël is […] en de Joodse staat verantwoordelijk houden voor die Egyptische blokkade van Gaza. In haar verklaring schreef de EU: “De Europese Unie bereidt zich voor op de betrokkenheid van alle relevante partijen bij de mogelijkheid om de EU-missie aan de grensovergang van Rafah opnieuw op te zetten, zodat dit de opening van de grensovergang bij Rafah zal vergemakkelijken, wat een belangrijke stap zal betekenen om de bewegingsvrijheid te realiseren voor de bevolking van Gaza.” Egypte houdt de grensovergang van Rafah al drie jaar potdicht sinds president Sisi aan de macht is. Bovendien werd door het Egyptische leger een veiligheidsbuffer van ruim 1500 breedte gebouwd langsheen de grens met Gaza, compleet met prikkeldraad en wachttorens.

Op 1 november ll. heeft de Palestijnse Autoriteit officieel de controle over de grenspost van Rafah overgenomen van Hamas en premier Rami Hamdallah zei naar verluidt enkele dagen geleden dat de grenspost Rafah op woensdag 15 november a.s. weer open zal gaan voor het Palestijnse publiek. Het verzoeningsakkoord tussen Oost-Palestina (Fatahland) en West-Palestina (Hamastan) dat recent in Caïro werd gefabriceerd, stipuleert onder meer dat de Palestijnse Autoriteit per 1 december 2017 de controle over de Gazastrook zou overnemen van Hamas.

door Brabosh

Een gedachte over “EU doneert extra 10,5 miljoen euro om Fatah-Hamas eenheidsakkoord te steunen

 1. 10.5 miljoen., een half weekloon voor Abbas & vrienden.
  “Palestina” komt er sowieso niet.
  De “Apartheidsmuur” blijft waar hij is.
  EU constructies op Israelisch grondgebied worden neergehaald.
  Anti Israelische NGO’s komen het land niet meer in.

  Vergrijzend, verdeeld & arrogant Europa zinkt weg op het wereld toneel.
  Israel stijgt en “Palestina” verdwijnt.

  Op naar de volgende EU conferentie, die nu de taak van de UN/UNHRC/UN Watch/UNESCO gaat overnemen daar Amerika gedreigd heeft zich hieruit terug te trekken.

  Succes!

  Like

Reacties zijn gesloten.