Hillel Neuer over 10 jarige kruistocht van de VN-Mensenrechtenraad jegens Israël

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Balfour Verklaring, gaf Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch, op 27 augustus 2017 een voordracht op het evenement Rally for Israel, dat plaatsvond op het Raoul Wallenberg Square in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Eén van de onderwerpen die Neuer aansneed in zijn speech, handelde over de sterk bevooroordeelde en partijdige behandeling van Israël ten opzichte van alle andere landen van de wereld, door de Raad voor Mensenrechten van de Verenigde Naties [OHCHR].

Op 8 december 2006 voerde VN-secretaris-generaal Kofi Annan aan dat de Commissie geen “onevenredige aandacht zou moeten besteden aan schendingen door Israël. Niet dat Israël een vrije pas zou moeten krijgen. Absoluut niet. Maar de Raad zou dezelfde aandacht moeten schenken aan ernstige schendingen die ook door andere staten zijn gepleegd.”

Op 20 juni 2007 bracht VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon een verklaring uit met de volgende strekking: “De secretaris-generaal is teleurgesteld over het besluit van de raad om slechts één specifiek regionaal item [Item 7 omtrent Israël] te selecteren, gezien het bereik en de reikwijdte van beschuldigingen van mensenrechtenschendingen in de hele wereld.”

Hillel Neuer in Stockholm

Bij ’s werelds hoogste mensenrechtenorgaan, de VN-mensenrechtenraad waarin 47 landen zetelen, heeft elke zitting tien items op de agenda staan. Item 4 behandelt specifieke mensenrechtensituaties over de hele wereld; Item 7 gaat echter over “de mensenrechtensituatie in Palestina en andere bezette Arabische gebieden.” Een speciaal agendapunt gericht op Israël. Geen enkel ander land in de wereld – niet Syrië, niet Noord-Korea, niet Soedan – wordt er apart uitgelicht. Alleen Israël.

Vanaf de oprichting in 2006 tot vandaag heeft de Raad 7 resoluties over Iran aangenomen, 10 over Noord-Korea, 25 over Syrië en 73 over Israël. Inderdaad, er zijn meer resoluties tegen Israël dan over de rest van de wereld samen.

Toch zijn er geen resoluties geweest:

  • Zero resoluties voor slachtoffers in Turkije, zelfs nadat Erdogan 100.000 leraren, rechters, academici en andere openbare functionarissen zuiverde en onafhankelijke journalisten zoals Can Dundar en Yavuz Baydar in ballingschap dwong;
  • Zero resoluties voor slachtoffers in Venezuela, waar de dictator Nicolas Maduro zijn eigen mensen uithongert, afranselt, martelt, gevangen neemt en zijn eigen volk vermoordt, waarbij een van nature welvarend land wordt vernietigd;
  • Zero resoluties over China, ondanks de ontkenning van fundamentele mensenrechten door het regime voor een vijfde van de wereldbevolking; en
  • Zero resoluties over Saoedi-Arabië, zelfs als het vrouwen onderwerpt, religieuze vrijheid vertrapt, onthoofdingen uitvoert en willekeurig duizenden burgers bombardeert  in Jemen.

Integendeel: de ergste criminelen zijn zelf de rechters. Leden van de Raad van vandaag omvatten onder meer kampioenen van de vrijheid zoals China, Cuba, Qatar, Saoedi-Arabië en Venezuela. Binnenkort zullen ook Afghanistan, Angola, de ‘Democratische Republiek’ Congo en Pakistan toetreden, ondanks hun sombere staat van dienst inzake mensenrechten.

Ondertussen, tijdens de Commissie vande VN omtrent de Status van de Vrouw, ogenschijnlijk gewijd aan het versterken van de gelijkheid van mannen en vrouwen en de meer macht geven aan vrouwen, heeft hun jaarlijkse zitting in maart slechts één resolutie aangenomen waarin slechts één specifiek land werd veroordeeld: Israël.

Dit is dezelfde vrouwenrechtencommissie die nu ook Saoedi-Arabië omvat. Toen UN Watch deze schandalige verkiezing openbaarde – en dat ten minste vijf EU-landen in de geheime stemming stemden voor de Saoedi’s – ontstond er protest in België, Ierland, Noorwegen en Zweden. De Belgische premier, Charles Michel, moest zich publiekelijk verontschuldigen. “Je regrette,” zei hij voor het Parlement.

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Wallstrom zei echter dit over het kiezen van Saoedi-Arabië: “Als er een plaats is waar ze [de Saoedi’s] zouden moeten zijn – om iets over vrouwen te leren – is het in de Commissie over de status van vrouwen.” Hoe absurd!

Video: Hillel Neuer in Sweden (27.08.2017)
Rally for Israel at Raoul Wallenberg Square

Een gedachte over “Hillel Neuer over 10 jarige kruistocht van de VN-Mensenrechtenraad jegens Israël

  1. De VN en haar culturele & mensenrechten organisaties zijn een totale farce.

    Een corrupte organisatie die de slachtoffers van deze wereld wreed lachend in het gezicht spuugt.

    Like

Reacties zijn gesloten.