Palestijnse historicus van de PA: ‘In 1917 bestond er geen Palestijns volk’

Een van de hardnekkigste leugens die door de hedendaagse Arabische Palestijnen worden verspreid gaat over een zogenaamd “Palestijns volk dat gelukkig en in peis en vree leefde en woonde in een welvarend Palestina, totdat die vreselijke Joodse Zionisten kwamen, ons alles afnamen en ons verjoegen uit ons land.” 

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Balfour Verklaring, publiceerde aartsleugenaar  Mahmoud Abbas, aka de “president” van de Palestijnse Autoriteit, een editoriaal in de Britse krant The Guardian. Nadat hij Lord Balfour had verketterd omdat hij de Joden “een land beloofde, maar het niet aan hem was om [dat] te beloven, ging hij verder met het beschrijven van het Palestijnse volk als “een trotse natie met een rijke erfenis van oude beschavingen en de bakermat van de Abrahamitische religies.”

Tot zover de Palestijnse “uitleg” van de chef van de Palestijnse “onderneming”, uiteraard louter bestemd voor het Engelstalige publiek. Echter, een dag eerder, en dan in het Arabisch bestemd voor eigen volk (en dus niet voor westerse oren!), klonk precies het tegenovergestelde geluid. In een officiële uitzending op de Palestijnse nationale omroep (PA TV) van 1 november 2017 , legde de Palestijnse historicus Abd Al-Ghani Salameh, uit dat er in 1917 helemaal geen Palestijns volk bestond. Dat fictieve volk in een fictief ‘Palestina’ zou pas een halve eeuw later worden “uitgevonden”.

Tijdens de bewuste uitzending op PA TV vroeg de journalist aan de historicus:

“Er was altijd een historische strijd over Palestina en velen wilden het regeren. Hoe beïnvloedden de ambities om te regeren het Palestijnse bestaan, de opties van de Palestijnen en de ontwikkelingsmogelijkheden van de Palestijnen?”

Salameh antwoordde (zie videobeelden hieronder):

“Vóór de Balfour Belofte [in feite Verklaring] toen het Ottomaanse bestuur eindigde, waren de politieke grenzen van Palestina zoals we die vandaag kennen onbestaande, en er was niet zoiets als een Palestijns volk met een politieke identiteit zoals we die vandaag kennen, omdat de linies van administratieve divisie van Palestina zich uitstrekten van oost naar west en Jordanië en zuidelijk Libanon omvatten, en net zoals al de volkeren in het gebied [de Palestijnen] werden bevrijd van het Turkse regime en onmiddellijk onder koloniaal bestuur kwamen, zonder dat er een politieke identiteit van een Palestijns volk werd gevormd. Echter, in het Palestina als geografisch gebied, wonen de mensen er welvarend.”

Natuurlijk is dit oud nieuws. Herinner je bijvoorbeeld deze video van juni 2017 waarin de Arabisch-Palestijnse leider Anwar Nusseibeh (1913–1986) vertelde dat Palestina in werkelijkheid slechts een deel van Syrië was. Anwar Nusseibeh was geen vriend van Israël maar in de documentaire Pillar of Fire (1981), gaf hij toe dat er direct na de Eerste Wereldoorlog geen aparte “Palestijnse” identiteit bestond. Dat was enkel een onderdeel van de Syrische.

Een gedachte over “Palestijnse historicus van de PA: ‘In 1917 bestond er geen Palestijns volk’

 1. “In 1917 bestond er geen Palestijns volk”.
  In 2017 bestaat er nog stééds geen Palestijns volk”.

  Het “Palestijnse volk” is niets anders dan een groep Arabieren die door hun eigen Arabische leiders & Westerse vrienden gebruikt worden als kruiwagen voor hun obsessieve Jodenhaat, met als doel Israel, de Jood onder de Naties, te vernietigen.

  Zonder Israel, géén “Palestijnen.

  Wanneer dan het sterke Israel is vernietigd dan zijn de Joden in het Westen weer vrij wild en kunnen de pogroms weer beginnen.

  Dat is de simpele ideologie hierachter…..uitroeing van de Jodenstaat & de Joden.

  Deze Heer Salameh heeft gewoon de waarheid verkondigd. Vraag is of hij deze zal overleven.

  Like

Reacties zijn gesloten.