Twaalf Gazaanse jihadisten sterven in aanvalstunnel onder Israëlisch grondgebied

Gaza, 30 oktober 2017. Eenheden van het Zuidelijk Commando van het Israëlische Leger (IDF) hebben op maandagnamiddag een netwerk van aanvalstunnels vernietigd dat onlangs werd ontdekt nabij Khan Younis in het zuiden van Strook. De tunnels reikten tot diep onder Israëlisch grondgebied. Twaalf terroristen van Hamas en Islamitische Jihad kwamen hierbij om het leven. Voor de goede verstaander: het hele incident met twaalf doden als gevolg speelde zich af op Israëlisch grondgebied en niét in Gaza zelves.

Vijf jihadisten behoorden tot de Al-Quds Brigades, het doodseskader van de terreurorganisatie (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ), nà Hamas de belangrijkste terreurgroep in Gaza. Na de eerste explosie, waarbij de vijf jihadisten werden begraven onder het zand, snelden zeven andere jihadisten van Islamitische Jihad en van Hamas ter hulp om hun kompanen te redden. Daarop lieten soldaten van het IDF een tweede lading explosieven ontploffen waarbij ook deze zeven terroristen om het leven kwamen en een 12-tal anderen gewond raakten.

Op vrijdag 3 november 2017 vertelde een woordvoerder van Islamitische Jihad dat zij de lichamen van de omgekomen Al Quds Brigadisten identificeerden de slachtoffers van de eerste explosie als Badr Kamal Musbeh, Ahmad Hasan al-Sabakhi, Shadi Sami al-Hemri, Muhammad Kheir al-Din al-Buheisi en laa Sami Abu Ghrab.

Hierboven een poster van al de twaalf jihadisten van Hamas en Islamitische Jihad strijders die werden gedood als gevolg van de explosie. De 2 figuren die bovenaan werden uitgelicht zijn commandanten van de Al Quds Brigades (PIJ) en de twee figuren – onderaan rechts met groene hoofdband – zijn een commandant en een militant van de Al Qassam Brigades (Hamas).

In de westerse media werd aanvankelijk ook gesproken van door Israël gedode Palestijnse “burgers” maar dit plaatje dat door de terreurgroep Islamitische Jihad wordt verspreid, bewijst dat dit duidelijk niet het geval is geweest [beeldbron: Ma’an News Agency].

Het mag hier dan wel gaan om een aanvalstunnel (dus géén smokkeltunnel!) die werd gegraven door de Al Quds Brigades van de Islamitische Jihad, maar in Gaza kan geen steen worden verlegd als Hamas niet van het begin tot het einde de supervisie heeft over de hele operatie. Vandaar dat er ook nu weer Hamas militanten tijdens dit incident zijn omgekomen.

♦ Hieronder twee video’s die worden verspreid door het Israëlische Leger (IDF) over hoe Hamas de hele Gazastrook reeds tien jaar exploiteert als een terroristische uitvalsbasis voor de islamistische jihad tegen Israël, waarbij kosten noch moeite worden gespaard om de oorlog tegen het Joodse volk van Israël te bestendigen.

♦ Miljoenen Amerikaanse dollars en Europese euros hulpgelden worden jaarlijks door Hamas achterover gedrukt en geïnvesteerd in dit waanzinnige tunnelnetwerkproject, ontzettend veel geld dat veel beter ware uitgegeven aan infrastructuur, huizen en wegen voor de verpauperde bevolking van Gaza.

IDF video: 10 Years of Hamas in Gaza

IDF video: A Guided Tour Inside A Hamas Terror Tunnel