Shalom Festival Antwerpen: ‘In het multiculturele Israël is elke burger gelijk’

Antwerpen, zondag 22 oktober 2017. Naar jaarlijkse gewoonte vond in onze koekestad het Vredesfestival Shalom plaats. De Antwerpse politie hield een oogje in het zeil en bewaakten angstvallig de Israëlische vlag [beeldbron: Anduela Galanxhi/ShalomFestival.be]

Dit kleurrijke en multiculturele evenement gaat jaarlijks door in Brussel en Antwerpen. Het is een samenwerking tussen de evangelische christenen en de Joodse gemeenschap van Antwerpen en Brussel. Elk met behoud van hun eigen identiteit, treden ze samen naar buiten met een boodschap van vrede naar het grote publiek, op straat en in de media.

Het Shalom-festival is een initiatief van de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, de Belgische Coalitie voor Israël, B’nai B’rith Antwerpen, Koinonia Ministries, ORT Belgium, Christenen voor Israël, Beautiful Israel, A-net en Chrétiens Amis d’Israël.

Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, aanwezig met zijn gezin tussen de optredens op het podium en in de vele stands, de ballonnen en kindergrim, sprak met hoop: “We kijken reeds uit naar het festival volgend jaar!”

Enkele van de slagzinnen op het recente Shalom Festival:

  • Israël is een rechtsstaat waar elke Israëlische burger gelijk is.”
    [Michaël Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel]

  • De multiculturele samenleving in Israël is een realiteit. 20% van de Israëlische bevolking bestaat uit Arabieren.”
    [Charlotte Gutman, voorzitster België van ‘ORT WORLD’ onderwijsnetwerk]