Gaza Unplugged afl.146: Het Andaloesisch restaurant ‘Valencia’ in Gaza Stad

Logo van Andaloesisch restaurant ‘Valencia’ in Gaza Stad

“In Gaza is het leven erger dan destijds in het getto van Warschau in 1943”, beweren Israëlboycotters en andere antisemieten. Een zoveelste hoax, een schaamteloze kwakkel en één van de belangrijkste obstakels die vrede met Israël moeten verhinderen. Want Palestijnen willen geen vrede, zij willen Israël en bij voorkeur zonder Joden erin.

In feite bestaan er Drie Gaza’s.

Het eerste is het Gaza van Hamas met zijn duizenden raketten, bommen en granaten en gewapende milities op training en parades, smokkel- en aanvalstunnels. Daar waar meer dan de helft van de buitenlanse hulpgelden naar toe gaat. Maar dat weten al die gulle donoren niet; correctie: NIET WILLEN weten, want ze weten het wel natuurlijk.

Het tweede is dat van de ruïnes, de gebroken en door bommen omgeploegde wijken die maar niet worden hersteld. Hamas laat dat niet toe. Dat is het Gaza dat aan ngo’s en aan buitenlandse delegaties en politici WEL wordt getoond. Waarom? Om de leugen in stand te houden dat het slecht gaat in Gaza. Dat laat de kassa weer rinkelen. Niet de kassa van de gewone Palestijn, maar die van Hamas en van haar rijke corrupte elites.

Het derde Gaza is dat van de rijken, de verborgen welvaart, de luxe, met name dàt Gaza dat we van de media nooit te zien krijgen, correctie: nooit MOGEN zien. En waarom niet? Omdat anders dat beeld van een verpauperd Gaza niet meer klopt. Vandaag, in deze 146ste sessie, het Palestijnse Andaloesisch restaurant ‘Valencia’ dat zich bevindt in het shoppingcentrum Andaluseyya Mall (kijk hier en hier) in de wijk Remal,

Remal (of Rimal) situeert zich nabij de oude haven van Gaza (het antieke Maiumas), een wijk die algemeen wordt beschouwd als de meest welvarende wijk van Gaza Stad. Naast het gekende shoppingcentrum Andaluseyya Mall, bevinden zich in de Remalwijk vier hotels en al de beste restaurants van Gaza waaronder de befaamde Roots Club (klik hier en hier).

Daarnaast vind je er ondermeer het Palestijnse presidentiële paleis, het paleis van de gouverneur, het Palestijnse centrum voor mensenrechten, het al-Shifa hospitaal, het Palestijnse parlement, een reeks kantoren van buitenlandse regeringen en – last but lot least – de beachclub van de Verenigde Naties die op 1 januari 2006 werd vernield toen gemaskerde Palestijnen de club bestormden en de inboedel kort en klein sloegen.

Een reeks foto’s van het Spaanse restaurant Valencia, weggeplukt van haar Facebookpagina. Een erg aantrekkelijk restaurant, koffiebar en ontspanningsruimte, met inbegrip van een speeltuin voor kinderen. De beelden spreken voor zich.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.