West Bank Unplugged afl.42: Het Walled Off Hotel biedt uitzicht op Israël’s Veiligheidsmuur

We verbazen ons over niets meer als we het over de Palestijnen hebben. Dat we eenzijdig toegepeperd worden met beelden van armoe en honger, kommer en kwel in de grootste ‘Open Gevangenis van het Midden-Oosten’, daarvan weten we intussen dat we een en ander maar beter met een flinke korrel zout – zeg maar gerust een paar emmers – moeten nemen. Niets is wat het lijkt als het over ‘Palestina’ gaat.

Vandaag, in deze reeds 42ste aflevering in de reeks West Bank Unplugged (aka De verborgen weelde in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit), richten we andermaal onze blik op Bethlehem. In maart 2017 opende Banksy een nieuw hotel, The Walled Off Hotel, in de Caritasstraat 182 te Bethlehem, Judea (aka de Westelijke Jordaanoever), met uitzicht op de Israëlische Veiligheidsmuur.

Dat vinden de Palestijnen niet leuk, getuige de berichtgeving op de site van het Palestijnse persagentschap Ma’an News. Het Palestijnse 5-sterrenhotel biedt haar clienteel daarnaast een museum aan, een galerij en een koffieshop, alles terug te vinden en te bekijken op haar Facebookpagina en op de website van het hotel. De plaatjes spreken voor zich (say no more…)

Ps: bekijk hier ook de 145 afleveringen met duizenden plaatjes in de reeks Gaza Unplugged omtrent de goed verborgen weelde in de Gazastrook.

Opmerkelijk is ook de Giftshop van het Walled Off Hotel die, zoals u hieronder op het plaatje kunt zien, vooral verfspuitbussen verkoopt waarmee de bezoeker “leuke” antisemitische en anti-Israëlische graffiti kan spuiten op de Israëlische Veiligheidsmuur die pal tegenover het hotel ligt…Geef toe, een originele attractie voor de toeristen die later thuis kunnen verhalen over de vele kommer ende kwel die ze in de Palestijnse “bezette” gebieden hebben gezien, maar niet de 5-sterren accomodatie verklappen waar ze hun vakantie hebben doorgebracht. He he, die Palestijnen toch. Ze hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen.


Links het Wall Off Hotel en rechts Israël’s Veiligheidsmuur

Hotelkamer met zicht op Israël’s Veiligheidsmuur