Hamas verwerpt alle eisen van Israël en de VS en herhaalt genocidale intenties

Gaza, 1 augustus 2013. Kinderpret in Hamastan. Met de pop in de ene arm en een nep kalashnikov in de andere, oefenen om later Israël te veroveren en zoveel mogelijk Joden te vermoorden “van de rivier tot aan de zee”, want ‘jong geleerd is oud gedaan!’

Hamasleider Yahya Sinwar heeft de eisen verworpen die de Trump regering had gesteld, met name dat de terreurgroep Hamas moet ontwapenen (of ontwapend worden door de PA) en dat het Gazaanse leiderschap de Staat Israël moet erkennen, volgend op het verzoeningsakkoord dat recent werd bereikt tussen de rivaliserende Palestijnse terreurfacties, Hamas en Al Fatah, in de repectievelijke Palestijnse gebieden in de Gazastrook en in Judea & Samaria.

Op dinsdag 17 oktober 2017 heeft Israël besloten om de diplomatieke relaties met de Palestijnse Autoriteit te verbreken indien de terreurorganisatie deel gaat uitmaken van een toekomstige Palestijnse regering. Het kabinet Netyahu formuleerde een reeks voorwaarden waaraan moet worden voldaan vooraleer het vredesproces kan heropgestart worden. Ondermeer dat Hamas Israël moet erkennen en het terrorisme afzweren, conform de voorwaarden van het Midden-Oostenkwartet; dat Hamas moet ontwapend worden en haar banden met Iran moet verbreken.

Op woensdag 18 oktober 2017 sprak Jason Greenblatt, de Amerikaanse Bijzonder Afgevaardigde voor het Midden-Oosten, namens de VS de steun uit voor de positie van Israël en hij herhaalde het belang van de naleving van de Kwartet-principes: elke Palestijnse regering moet zich ondubbelzinnig en expliciet verplichten tot geweldloosheid, de staat Israël erkennen, eerdere afspraken en verplichtingen tussen partijen accepteren, waaronder terroristen ontwapenen, en zich engageren tot vreedzame onderhandelingen. “Als Hamas een rol in een Palestijnse regering wil spelen, moet het aan deze basisvereisten voldoen,” zei Greenblatt.

Intussen reist een belangrijke delegatie van Hamas, geleid door Salah al-Arouri, af naar Iran om er het verzoeningsakkoord met al-Fatah te bespreken. De groep zal in Teheran de volgende dagen  belangrijke regeringsambtenaren ontmoeten. Hiermee negeert Hamas openlijk de eis van Israël om de banden met Iran te verbreken waardoor Israël zal weigeren van om het even welk e Palestijnse eenheidsregering te erkennen. Hamas verwierp reeds eerder de eisen van Israël en beschuldigde het “Zionistische regeime” ervan zich te willen mengen in interne Palestijnse zaken. Zoals bekend staat Hamas op de zwarte lijst van verboden terreurorganisaties en dat zowel op de Amerikaanse terreurlijst als op de lijst van de Europese Unie.

door Brabosh

2 gedachtes over “Hamas verwerpt alle eisen van Israël en de VS en herhaalt genocidale intenties

 1. Shalom chaverim;

  In het begin van dit jaar las ik een artikel over de beslissing van het Int. gerechtshof (UNO) te Versailles. Daarin stond de conclusie, dat Israël het recht heeft om het gebied dat nu door Jordanië en de zg. palestijnen wordt ingenomen. Nogmaals; dit besluit is dit jaar genomen.

  Tevens zijn de meeste van de huidige Israëlisch; geen echte Joden. Maar zg. Chazaarse joden.

  Shavuah Tov.

  Like

  1. 1. Je eerste zin klopt niet. Maar ik vermoed dat het dit is:
   “Israel is the legal occupant of the West Bank, says the Court of Appeal of Versailles, France”
   https://www.dreuz.info/2017/01/13/israel-is-the-legal-occupant-of-the-west-bank-says-the-court-of-appeal-of-versailles-france/

   Daar heb ik niets aan toe te voegen: Judea & Samaria, het kerngebied of hartland van de Joodse Staat, zijn en blijven Israël, en dat al meer dan 3000 jaar lang. Israël had tegen beter weten in, meteen Judea & Samaria moeten annexeren toen het in juni 1967 de betwiste gebieden heroverde op Jordanië. Net zoals het dat met (oostelijk) Jeruzalem deed en later met de Golan Hoogtes. Echter, de Joodse Staat verkoos om via een politiek discutabel en erg onduidelijk nederzettingenbeleid, de betwiste gebieden in fases te annexeren. Een politiek beleid dat uiteraard niet erg geapprecieerd wordt in het Westen. Dat had door een onmiddellijke annexatie kunnen vermeden worden. Het zou hiervoor natuurlijk meteen internationaal veroordeeld zijn, maar dat is het nu toch ook.

   Overigens bevindt het door jou genoemde Internationaal Strafhof zich niet in Versailles maar in Den Haag, NL. De internationale rechtbank in Versailles is het Internationaal Hof van Beroep van de VN.

   2. Joden zijn geen nakomelingen van de Chazaren. Dat is een kwakkel van boosaardige geesten. Het overgrote deel Joden komt uit Europa en het Midden-Oosten. Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs (noch gnome onderzoek, noch DNA vergelijk enz.) dat die kwakkel ondersteunt.

   Lees bv. dit:

   The Scientist: Genetic Roots of the Ashkenazi Jews
   http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/37821/title/Genetic-Roots-of-the-Ashkenazi-Jews/

   “Jews Are Not Descended From Khazars”
   https://www.haaretz.com/jewish/features/1.601287

   Ashkenazi Jews are not Khazar
   https://notpoliticallycorrect.me/2016/04/24/ashkenazi-jews-are-not-khazar/

   Genetic studies on Jews
   https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Jews

   Like

Reacties zijn gesloten.