Israël verbreekt diplomatieke relaties met de Palestijnse Autoriteit van Abbas

De twee gezichten van PA-president Mahmoud Abbas

Israël’s ministers die in het diplomatieke veiligheidskabinet zetelen van premier Benyamin Netanyahu, vergaderden op dinsdag 17 oktober 2017 voor de 2de keer om het Hamas-Fatah verzoeningsakkoord te bespreken. Besloten werd om de diplomatieke relaties met de Palestijnse Autoriteit te verbreken indien de terreurorganisatie deel gaat uitmaken van een toekomstige Palestijnse regering.

Na afloop van het interne overleg gaf het Kabinet van premier Netanyahu de volgende persverklaring uit:

“In overeenstemming met eerdere beslissingen zal de Israëlische regering geen diplomatieke onderhandelingen voeren met een Palestijnse regering die Hamas omvat, een terroristische organisatie die oproept tot de vernietiging van Israël. Zolang aan de volgende voorwaarden niet wordt voldaan, [zullen er geen onderhandelingen zijn]:

 • Hamas moet Israël erkennen en het terrorisme afzweren, conform de voorwaarden van het Midden-Oostenkwartet;
 • Hamas moet ontwapend worden;
 • Gesneuvelde soldaten van het IDF en Israëlische burgers die worden vastgehouden door Hamas, moeten terug naar Israël keren;
 • De Palestijnse Autoriteit (PA) moet in Gaza volledige beveiligingscontrole uitoefenen, ook aan de kruispunten, en de smokkel voorkomen;
 • De PA moet doorgaan met op te treden tegen de terroristische infrastructuren van Hamas in Judea en Samaria;
 • Hamas moet haar banden met Iran verbreken; en
 • Fondsen en humanitair materiaal kunnen enkel via de Palestijnse Autoriteit naar de Gazastrook vloeien en via de mechanismen die met dat doel werden opgericht.”

Amerikaanse instemming
De Amerikaanse Bijzonder Afgevaardigde voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, gaf op woensdag 18 oktober 2017 een verklaring uit omtrent het recente verzoeningsakkoord tussen de Palestijnse Autoriteit en de terreurgroep Hamas. Zoals bekend staat Hamas op de zwarte lijst van verboden terreurorganisaties en dat zowel op de Amerikaanse terreurlijst als op de lijst van de Europese Unie.

Afgevaardigde Jason Greenblatt verklaarde:

“Alle partijen zijn het erover eens dat het essentieel is dat de Palestijnse Autoriteit volledige, echte en onbelemmerde verantwoordelijkheden op het gebied van civiele en veiligheid in Gaza kan uitoefenen en dat we samenwerken om de humanitaire situatie voor de Palestijnen die daar wonen te verbeteren. De Verenigde Staten herhaalt het belang van de naleving van de Kwartet-principes: elke Palestijnse regering moet zich ondubbelzinnig en expliciet verplichten tot geweldloosheid, de staat Israël erkennen, eerdere afspraken en verplichtingen tussen partijen accepteren, waaronder terroristen ontwapenen, en zich engageren tot vreedzame onderhandelingen. Als Hamas een rol in een Palestijnse regering wil spelen, moet het aan deze basisvereisten voldoen.”

6 gedachtes over “Israël verbreekt diplomatieke relaties met de Palestijnse Autoriteit van Abbas

 1. Goed zo die Palestijnen zijn valse onbetrouwbare slangen die Israel kapot willen maken. Werk ze zoveel mogelijk tegen. Judea en samaria horen bij Israel en laat die Palestijnen daar maar zonder stroom en water verrotten zodat ze oprotten naar elders in Arabie. De “goede” Palestijnen willen graag de Israelische nationaliteit en moeten loyaal aan Israel worden en niet aan de valse rat Abbas of Hamas. De “goede” Palestijnen weten dat Israel een goed land is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Helaas, er zijn geen goede palestijnen. Er zijn alleen maar profiteurs van Israel.


   Sorry, maar ik heb in je commentaren wat moeten knippen. De internetcensor kijkt mee en tikt ons regelmatig op de vingers. Brabosh.com.

   Like

    1. De goeie palestijnen daar willen graag Israëlisch staatsburger worden. En zelfs de voor hun niet verplichte dienstplicht vervullen

     Like

Reacties zijn gesloten.