België wil praten met de PA over haar 31 naar terroristen vernoemde scholen

Opvoeding en onderwijs in de Palestijnse gebieden staat helemaal in het teken van terreur en geweld jegens de Joodse staat Israël en wordt al vele jaren stevig gesubsidieerd door Europa met België op kop. De Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi wordt sinds de aanslag in 1978 opgevoerd als rolmodel voor alle Palestijnse vrouwen en meisjes.

Volgend op de onthulling door Palestinian Media Watch (PMW) dat de Palestijnse Autoriteit een school, die werd gebouwd met Belgisch geld, heeft hernoemd naar een beruchte Palestijnse terroriste en aansluitend de tijdelijke opschorting van Belgische hulp om nog meer van dergelijke scholen te bouwen, heeft het ministerie voor Opvoeding van de PA haar “grote bezorgdheid uitgedrukt” over de bevriezing van de Belgische hulp en heeft vervolgens de Belgische consul-generaal uitgenodigd om “deze kwestie te bespreken.” Naar verluidt zal de ontmoeting deze week plaatsvinden met name op woensdag 18 oktober 2017.

PMW wees de Belgische regering op het feit dat de PA de naam van de Beit Awwa Basisschool voor Meisjes had veranderd, die in die hoedanigheid oorspronkelijk werd gefinancierd door België. De school werd nadien hernoemd als Dalal Mughrabi Gemengde Basisschool, naar de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi die in 1978 deelnam aan de Kustwegaanslag van 1978. In die aanslag werden achtendertig mensen gedood – waaronder 13 kinderen – en nog eens 70 mensen werden gewond.

In antwoord op de aangekondigde ontmoeting heeft de ngo PMW gesproken met de Belgische ambassade en België aangemaand om, gebruik makend van het gewicht en belang als donor van de PA, aan te dringen om de namen van alle 31 Palestijnse scholen die werden opgedragen aan Palestijnse terroristen opnieuw te wijzigen, evenals de drie scholen die werden genoemd naar nazi-collaborateurs.

In haar rapport vernoemt de PMW het feit dat de PA vijf scholen heeft hernoemd naar de terrorist Salah Khalaf, die de massacre plande op 11 Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van 1972 en vier scholen die werden hernoemd naar de terrorist Abu Jihad,  waarvan de Palestijnse Autoriteit vermeldt dat hij verantwoordelijk was voor de moord op 125 Israëliërs. De PA heeft ook een school hernoemd naar wijlen de grootmoeftie van Jeruzalem Haj Amin Al-Husseini die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met het regime van Adolf Hitler.

Noorwegen heeft in mei jl. de Palestijnse Autoriteit scherp veroordeeld omdat het de naam van een vrouwencentrum dat door Noorwegen werd gefinancierd, opgedragen heeft aan terroriste Dahlal Mughrabi en heeft van de PA geëist dat de fondsen worden teruggeven. “Wij wijzen de Europese donoren op de noodzaak om hun verantwoordelijkheid beter ter harte te nemen en controleren waar hun fondsen zoal naartoe gaan,” zei Olga Deutsch.

Volgens de website van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (BTC) zal België tegen 2020 nog 10 andere scholen bouwen op de Westelijke Jordaanoever, bovenop de 23 die ons land reeds heeft gebouwd sinds 2001. Volgens de BTC is het Palestijns Gebied de vierde begunstigde van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, waarvoor het nauw samenwerkt met de Palestijnse Autoriteit (PA). Herhaalde verzoeken om uitleg en verduidelijking omtrent de controversiële financiering van Palestijnse projecten door België die werden verzonden naar de BTC, het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Washington, bleven tot op heden onbeantwoord.

Een gedachte over “België wil praten met de PA over haar 31 naar terroristen vernoemde scholen

  1. Een walgelijke groep moslims die vegeteren op hun haat tegen, niet alleen Joden, maar tegen alles en iedereen die anders denkt en gelooft als zij dat doen. Onbegrijpelijk dat zoiets politiek nog getolereerd wordt in deze steeds krankzinniger wordende wereld. De EU doet hier ook dapper aan mee en sluit de ogen voor alles wat de PA en Hamas betreft en gaan rustig door met het financieren van deze terroristen.

    Like

Reacties zijn gesloten.