Premier Netanyahu verwelkomt Trump’s ‘moedige’ besluit omtrent Iran akkoord +video

Eerste minister Benjamin Netanyahu heeft vrijdag de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump verwelkomd, dat hij het nucleaire akkoord met Iran niet zou valideren, zeggende dat Trump het “Iraanse terroristische regime dapper confronteerde.”

Ook het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft haar solidariteit uitgedrukt met het besluit van president Trump om het Iran akkoord niet te valideren. In een persmededelingzei het Egyptische ministerie dat het de bezorgdheden van Trump deelt ten aanzien van het Iraanse beleid dat “leidt tot instabiliteit in het Midden-Oosten”.

“Iran’s beleid beïnvloedt de nationale veiligheid van de Arabische Golfstaten en meer in het bijzonder de nationale veiligheid van Egypte,” zei het ministerie. Het Egyptisch ministerie riep tevens op tot respect voor “goede relaties tussen de buurlanden en niet tussenbeide te komen in de binnenlnadse kwesties van Arabische landen om de stabiliteit in het Midden-Oosten te verhogen en tot het zoeken naar duurzame oplossingen voor de crisisssen waarmee het gebied wordt geconfronteerd.”

Hieronder een video op YouTube, waarin premier Benjamin Netanyahu TRump feliciteerde:

“Als het Iran akkoord ongewijzigd blijft, is er een ding absoluut zeker: in een paar jaar zal het belangrijkste terroristische regime in de wereld een arsenaal aan kernwapens hebben. Hij zei dat Trump’s acties op vrijdag een kans creëren om deze slechte deal op te lossen, de agressie van Iran te verminderen en haar criminele steun aan het terrorisme te bestrijden. Daarom dat Israël deze gelegenheid aangrijpt en omarmt en dat elke verantwoordelijke regering en elke persoon die zich bezighoudt met vrede en veiligheid in de wereld, dat ook zou moeten doen.”

Netanyahu heeft zijn reactie opgenomen op vrijdagavond net voor het begin van de sabbat, dus vooraleer Trump had gesproken, doordat de premier vooraf werd geïnformeerd over de inhoud van de speech in een telefoontje met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.