Tienduizenden Israël-vrienden uit 80 landen in de straten van Jeruzalem

Video: Thousands of Israel supporters throng Jerusalem for Sukkot march

Tienduizenden mensen uit 80 landen namen gisteren deel aan de traditionele “Jeruzalem-parade”, die ieder jaar plaatsvindt in de week van het Loofhuttenfeest. De parade van dit jaar stond in het teken van de 50e verjaardag van de hereniging van Jeruzalem.

Het aantal deelnemers wordt op ongeveer 60.000 geschat. Toeristen, Israëlische soldaten, politieagenten en andere vertegenwoordigers van de Israëlische veiligheidstroepen, vaandeldragers, straatkunstenaars, dansers, muzikanten en talrijke groepen van verschillende openbare organisaties liepen samen de 17 kilometer lange route door Jeruzalem.

Vele toeristen en vrienden van Israël komen ieder jaar om deel te nemen aan de parade en zodoende hun liefde tot Israël met anderen te delen en tot uiting te brengen. Een deelneemster uit de VS zei: “Ik ben gekomen omdat ik van Israël houd. Dit is mijn 20e reis naar Israël. We zijn blij iets voor Israël te doen, het is een fantastisch land”.

De burgemeester van de stad Jeruzalem, Nir Barkat, zei: “De Jeruzalem-parade is al meer dan 60 jaar traditie. Ieder jaar zijn we er enthousiast over, vooral dit jaar, waarin we de 50e verjaardag van de hereniging van de stad vieren. Jeruzalem begroet op deze feestdagen honderdduizenden bezoekers en toeristen, die enthousiast zijn over de betovering van de stad en de fantastische plekken en attracties.”

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Zigtausende Israelfreunde aus 80 Ländern auf den Straßen Jerusalems” op Israel Heute van 11 oktober 2017.

Een gedachte over “Tienduizenden Israël-vrienden uit 80 landen in de straten van Jeruzalem

  1. Het was zo goed om er voor de Joodse mensen te zijn om ze te laten zien dat er van over de gehele wereld aan hen gedacht wordt en er voor hen gebeden wordt we zagen mensen in tranen van blijdschap en ontroering

    Like

Reacties zijn gesloten.