Palestijnse kinderen van de Nasser Brigades vieren 17de verjaardag van 2de Intifada

Militanten en hun kinderen [??!!] van de Nasser Salah al-Din Brigades, de moordbrigade van de  Palestijnse terreurorganisatie Volksverzet Comitées (PRC), vierden het afgelopen weekeinde de 17de verjaardag van het begin van de Tweede Intifada, net zoals overigens ook vele andere Palestijnse terreurgroepen dat deden.

EoZ schrijft op zijn blog: “Vele mensen ergeren zich blauw aan de extreemrechtse groeperingen die overal in de VS en Europa manifesteren (uit protest tegen de illegale immigratie) en doen alsof ze zich ongerust maken over de antisemitische uitspraken die ze deden. Maar veel van deze zelfde mensen lijken vreemd genoeg geen enkel probleem te hebben met de antisemitische groepen die openlijk met wapens demonstreren in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever. Bovendien zijn veel van deze militante groepen betrokken bij onderhandelingen om deel te worden van de regering van de Palestijnse Autoriteit zonder dat van hen verwacht wordt dat zij hun posities zouden veranderen.”

De Nasser Brigades namen ondermeer deel aan Operatie Dispersieve Illusie, die resulteerde in de ontvoering in juni 2006 van de Israëlische soldaat korporaal Gilad Shalit, die na 5 ¼ jaar gijzeling in oktober 2011 werd vrijgelaten in ruil voor 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars. De groep is tevens gekend voor het uitschakelen van een Merkava tank van het Israëlische Leger (IDF). De Nasser Brigades namen deel aan de drie opeenvolgende conflicten met Israël (tussen 2008 en 2014) die door Hamas werden georganiseerd. Enkele commandanten van de Nasser Brigades, Imad Hammad en Kamal al-Nairab, werden gedood op 18 augustus 2011 tijdens een luchtaanval van de IAF op Rafah, een Palestijnse stad in het zuiden van de Gazastrook aan de grens met Egypte.

Hierbij een aantal foto’s van deze feestelijke verheerlijking van de Palestijnse Arabische terreur jegens de Joden van Israël. De treffende gelijkenis van het optreden van de Palestijnse Nasser Brigades met de  terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS, Daesh), is niet toevallig.
2 gedachtes over “Palestijnse kinderen van de Nasser Brigades vieren 17de verjaardag van 2de Intifada

 1. Jammer genoeg, maar zo is het. De (Israëlische) politici blijven er een boeltje van maken. Alleen als het tot een gewapend gekletter komt, wordt er wat ondernomen en wordt weer recht getrokken wat krom was.

  Like

 2. Na 17 jaar Intifada is het tijd voor reflectie.

  “Wat heeft het ons opgeleverd”?

  Behalve dat onze leiders nóg rijker zijn geworden………..niets, nada!

  De wereld draait door en wij…….wij staan daar waar we 17 jaar, 30 jaar, 40 jaar, 50 jaar, 60 jaar, 70 jaar geleden ook stonden!

  En wat hebben we daaruit geleerd……..niets, nada!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.