Bizar nieuws: Palestijnse politiemacht wordt lid van Interpol

Ramallah, dinsdag 18 mei 2010. Het bizarre cadeau van België aan de PA. De toenmalige Belgische minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere overhandigt de autosleutels van 25 politiewagens, type Volkswagen Jetta, aan zijn Palestijnse ambtgenoot. Hiermee was de Belgische bijdrage aan de Europese politiemissie in de Palestijnse gebieden een feit. Een cadeau voor een gezamelijke waarde van  370.000 euro… [bron].

De pogingen van Israël en de VS om de stemming over het lidmaatschap van de Palestijnen in Interpol te verhinderen, zijn deze keer niet succesvol gebleken. De voltallige vergadering van de internationale politieorganisatie heeft het verzoek van de Palestijnen goedgekeurd en hen als land in de organisatie opgenomen.

Van de in totaal 133 landen die deelnamen aan de stemming, hebben niet minder dan 75 landen voor het lidmaatschap van de Palestijnen in Interpol gestemd. Slechts 24 landen stemden tegen, 34 landen stemden blanco.

Israël had gehoopt dat de stemming over het lidmaatschap van de Palestijnen niet mede op de agenda zou komen te staan. De Israëli´s waren van mening dat Palestina geen staat zou zijn en daarom niet als lid van Interpol opgenomen zou kunnen worden. Maar de bestuursraad van Interpol, die verantwoordelijk is voor de agenda van de vergadering, had hierover geen beslissing genomen, zodat de aanvraag tot lidmaatschap aan de volledige vergadering werd doorgegeven.

Aan Israëlische kant is men bezorgd. Het lidmaatschap van de Palestijnen in de internationale politieorganisatie opent vele deuren voor hen. Zo zouden er arrestatiebevelen tegen Israëlische politici en officieren kunnen worden uitgevaardigd. Ook hebben de Palestijnen nu toegang tot geheime informatie over terreurorganisaties en hun geld.

Ook van de kant van de Amerikanen was men erin geïnteresseerd een lidmaatschap van de Palestijnen in Interpol te verhinderen. Deze eenzijdige stap zou een negatief effect kunnen hebben op de Amerikaanse inspanningen rondom het vredesproces.

Ook de Palestijnse politiemacht Hamas in Gaza maakt thans deel uit van Interpol

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Palästinensischer Erfolg – Mitglied der Interpol” op Israel Heute van 27 september 2017.

Een gedachte over “Bizar nieuws: Palestijnse politiemacht wordt lid van Interpol

 1. “Hou uw vrienden dicht, maar uw vijanden dichterbij” moeten ze vast gedacht hebben………toch?

  Anders is deze totaal stupide & levensgevaarlijke beslissing niet te verklaren.

  Je geeft aan dieven & oplichters ook niet de sleutels van je huis of het nummer van je bankkaart, maar anti terreur & politie acties worden wél gedeeld met terroristen.

  Een ongekozen terroristen regime uit een staat die geen staat is horen niet in Interpol!

  Dit is een pure ‘anti US/Israel politieke beslissing waar we allemaal voor gaan betalen.

  Like

Reacties zijn gesloten.