Tom Robinson: ‘Palestina Vrij? En waarom ook niet Balochistan?’

Tommy Robinson, een bekende Britse nationalistische activist, wil graag weten waarom de Verenigde Naties zich enkel en alleen bekommeren omtrent de Palestijnen ondanks hun bloedige geschiedenis van geweld en terreur jegens de Joden, terwijl zij andere onderdrukte minderheden negeren zoals bv. in Balochistan, dat sinds 1947 wordt bezet door Pakistan (en voor een deel ook door Iran).

Dragend een ‘Free Balochistan’ T-shirt, beschrijft de oprichter van de English Defense League de geschiedenis van het belegerde Balochistan, waarin hij de onderdrukking door Pakistan beschrijft waaronder het volk van Baloch geleden heeft en citeert de vijf belangrijkste conflicten die werden uitgevochten tussen Balochistan en Pakistan.

Volgens Robinson profiteert Pakistan enorm van de natuurlijke hulpbronnen van Balochistan, terwijl de opbrengsten aan de inheemse bevolking worden geweigerd. Robison zegt hierover:

“Het Westen zwijgt hierover, totale stilte. De media zijn niet geïnteresseerd in werkelijke strijd. Waarom hebben ze het nooit over dit probleem gehad? Waarom spreken ze er nooit over terwijl ze het wel voortdurend hebben over Joodse mensen wanneer die zich verdedigen tegen Palestijnse terroristen?”

Balochistan werd in 1947 aangehecht bij Pakistan nadat het in 1947 afsplitste van Indië en 44% van zijn grondgebied uitmaakte, maar volgens Robinson “is het geen verrassing dat de  politieke linkerzijde haar tijd verspilt in het verdedigen van barbaarse acties tegen de enige democratie in het Midden-Oosten”.

Tommy Robinson is een prominente activist in wat hij omschrijft als “moslims die oorlog voeren tegen Engeland”. Hij was in 2009 een van de belangrijkste oprichters van de Engelse Defensie League, die snel bekend werd om haar grote straatdemonstraties tegen de radicale islam.

Video: Tommy Robinson: “Free Balochistan!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.