Israël’s minister Hotovely maakt brandhout van de mythe van Palestijnse vluchtelingen

Washington, VS. Israël’s Vice-minister voor Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely (Likoed) sprak op dinsdag 12 september 2017 op de Conferentie van Voorzitters van de Belangrijkste Joodse Organisaties in de Verenigde Staten.  [beeldbronAlexei Rosenfeld/Arutz Sheva]

Minister Hotovely toonde de leiders van de Amerikaanse Joodse organisaties een vlag (plaatje hierboven) aangeboden door de Palestijnse Arabieren waarop een kaart wordt afgebeeld van het Land van Israël met de namen van steden die liggen binnen de Groene Lijn (aka de pre-1967 lijn) zoals Acre, Haifa, Lod en Ramle, en die in het Arabisch worden aangeduid.

De vice-minister concludeerde hieruit dat:

“Zolang de Palestijnen worden aangemoedigd door de hoop dat Israël vernietigd kan worden door het met vluchtelingen te overspoelen, zal er geen vrede zijn. Aan de andere kant, als ze begrijpen dat de sleutel tot vrede ligt in het veranderen van de opvoeding van de jongere generatie, zal het mogelijk zijn om in vrede te leven.”

Mythe van “Palestijnse vluchtelingen”
Later had vice-minister Hotovely een interview (videobeelden onderaan) op de Amerikaanse televisiestation Fox News waarin zij ondermeer sprak over het Arabisch-Israëlisch conflict en de rol van de Verenigde Naties in het in stand houden van de mythe van Palestijnse vluchtelingen.

“Allereerst, wat goed is omtrent de wijze waarop deze regering in het algemeen over het gebied denkt, begrijpen [zij] dat het grootste probleem nog steeds de ​​Iraanse kwestie is. Het feit bestaat dat Israël vandaag meer dan ooit nauwere betrekkingen heeft met de gematigde Arabische landen zoals Egypte en Jordanië en zelfs Saoedi-Arabië.”

Hotovely gelooft dat veel mensen begrijpen dat het conflict niet zal opgelost worden zolang de Palestijnse Autoriteit de wijze, waarop het de Palestijnse kinderen opvoedt, niet wil veranderen:

“We hebben het gewoon over het feit dat hun leerboeken helaas nog steeds vol haat staan en de ontkenning van het recht van Israël om als Joodse staat te bestaan. En dit vind ik de sleutel om vooruit te komen in het vredesproces.”

Met betrekking tot de hulp die de Verenigde Naties verstrekken aan de Palestijnse Arabieren, merkte Hotovely op dat de “bevooroordeeldheid van de Verenigde Naties jegens Israël” in stand wordt gehouden door “bepaalde agentschappen.” Zij gelooft dat sinds Amerika de grootste donor is en de fondsen worden betaald met Amerikaanse belastinggeld, de Amerikaanse belastingsbetalers transparantie verdienen.

“Sommige mensen weten niet eens waar het geld naartoe gaat. Denk daar eens aan, je geeft je geld om ervoor te zorgen dat er geen vluchtelingen meer zijn en wat dit agentschap doet is steeds meer vluchtelingen creëren. Dit is belachelijk.”

Met betrekking de VN organisatie UNRWA zelf (de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East), zei Hotovely dat de Verenigde Naties “een mythe creëren dat de Palestijnen verondersteld worden vluchtelingen te zijn, terwijl ze dat in feite niet zijn.”

“Het internationaal recht spreekt over één generatie vluchtelingen. En daarna moeten ze natuurlijk opnieuw worden hervestigd. Echter, de Palestijnen spreken over vijf generaties  vluchtelingen van na de oorlog van 1948 – de oorlog die ze zelf begonnen. Ze vielen Israël  aan, ze probeerden er zich van te verzekeren dat Israël niet meer voorkwam op de kaart van het Midden-Oosten en ze verloren vervolgens de oorlog.

Ze accepteren dit feit niet… Ze voeden hun kinderen, hun kleinkinderen, hun achterkleinkinderen op met het idee dat ze vluchtelingen uit Israël zijn… Dit is iets dat moet stoppen, want de manier waarop de VN zich in het algemeen bezighoudt met het vluchtelingenprobleem is dat ze daar het agentschap UNHCR (VN-Hoge Commissaris voor Vluchtelingen) voor hebben en…  ze proberen ervoor te zorgen dat er elk jaar minder vluchtelingen bijkomen. De Palestijnen zijn de enige bevolking in de wereld waarvan het aantal vluchtelingen blijft toenemen.”

Hotovely merkte ook op dat tijdens de laatste Gaza-operatie in de zomer van 2014 “enkele van deze UNRWA-scholen deel uitmaakten van Hamas-acties tegen Israël, de IDF en Israëlische kinderen, in het zuiden van Israël.”

Minister Tzipi Hotovely op Fox News TV

Een gedachte over “Israël’s minister Hotovely maakt brandhout van de mythe van Palestijnse vluchtelingen

  1. En dan te bedenken, dat Syrië en Jordanië ongeveer in de zelfde tijd, ook zelfstandig zijn geworden als Israël. Een groot verschil is, dat de beide Arabische landen arm en met een slechte economie zijn gebleven. De hoofdsteden zoals Amman en Damascus worden dan wel erkend maar de succes story: Israël, wordt zwaar gediscrimineerd mede dankzij de Arabische inbreng.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.