Film: ‘Can’t We Talk About This?’ – over islamisme & vrije meningsuiting

Trailer: “Can’t We Talk About This?
(‘Kunnen we hier niet over praten?’)”

Het ware verhaal over de islamistisch supremacistische oorlog tegen de vrije meningsuiting zoals deze wordt verteld door diegenen die op de barrikaden staan om de rechten van het First Amendement te verdedigen, met inbegrip van Mark Steyn, Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders, Douglas Murray, Raheem Kassam, Pamela Geller, Robert Spencer, Ezra Levant, Paul Weston, Milo Yiannopolous en cartoonisten die leven onder doodsbedreigingen Lars Vilks en Bosch Fawstin.

Op 2 november 2004 werd filmregisseur Theo Van Gogh op klaarlichte dag op straat met messteken afgemaakt door de Nederlands-Marokkaanse Mohammed Bouyeri. Van Gogh had de “misdaad” begaan door samen met Ayaan Hirsi Ali de film Submission uit te brengen, die de behandeling van vrouwen in Islam aan de kaak stelde. De documentaire film werd in de Nederlandse moslimgemeenschap op grote woede en verontwaardiging onthaald.

Van Gogh werd nauwelijks twee maanden na het uitbrengen van Submission door Bouyeri vermoord “omdat hij Islam had beledigd.” De laatste woorden van Theo op die fatale dag luidden “Kunnen we hier niet over praten?” (Can’t we talk about this?). Nee Theo, met islamisten en jihadisten kan je niet gezellig tafelen en wat “bijpraten.” Dat is een suïcidale illusie die meestal een dodelijke afloop kent voor de “praatgrage” negationist.  

Hoewel deze documentaire op het eerste gezicht over Theo Van Gogh lijkt te gaan, is dit helemaal niet het geval. De moord op TVG door een jihadist dient slechts als eyecatcher, als een soort wake up call voor de wegkijkers. Deze film gaat in essentie over onderdrukking van de vrije meningsuiting mbt. Islam. Meer bepaald de dreiging die uitgaat van het religieus fundamentalisme, de algemene onverdraagzaamheid jegens niet-moslims en andersdenkenden in het algemeen, over de virulente Middeleeuwse Jodenhaat die zich in onze tijd manifesteert als Israëlhaat, en die door het islamisme en de radicale Islam in het algemeen te vuur en te zwaard worden uitgedragen en wereldwijd verbreid.

Een cartoon van de Amerikaan Bosch Fawstin omtrent islamisme en jihad.