Palestijnse Autoriteit promoot en beloont geweld en terreur tegen Israël

Gaza, 4 september 2017. Ahmad Hilas (tweede van links), een lid van het Centraal Comité van Al-Fatah, de politieke factie van en voorgezeten door PA-president Mahmoud Abbas, schenkt een ere-certificaat aan Umm Ibrahim al-Dahdouh, de moeder van drie beruchte Palestijnse terroristen die door Israël werden uitgeschakeld [beeldbron: Memri]

Topleden van Al Fatah, de politieke factie van Mahmoud Abbas en die de Palestijnse Autoriteit bestuurt, hebben enkele dagen geleden de moeder van drie terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in de bloemetjes gezet. De drie terroristen waren verantwoordelijk voor een reeks terreuraanslagen die Israël teisterden tijdens de Tweede Intifada (28 september 2000 – 8 februari 2005). Een delegatie van de Fatah beweging in de Gazastrook, geleid door Ahmed Hilas, een lid van Fatah’s Centraal Comité, bracht een bezoek aan de woning van Umm Ibrahim al-Dahdouh.  

Umm Ibrahim al-Dahdouh, bijnaam van Hajja Fatima Sheikh Khalil, geboren in 1945, baarde zeven zonen en vijf dochters en maakte van vijf van haar zonen “martelaren”. Zij was aldus ook de moeder van drie beruchte leden van de Al Quds Brigades, de moordbrigade van de Gazaanse terreurgroep de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), die werden gedood tijdens de Tweede Intifada (logo van de Al Quds Brigades hiernaast).

De 20-jarige Aiyman al-Dahdouh, een commandant van de Brigades, en zijn neef de 42-jarige Amin al-Dahdouh, een militant van de Brigades, werden op 28 februari 2004 gedood toen een Israëlische Apache helicopter enkele Hellfire missiles afvuurde naar hun auto. Abu Al-Walid, nom de guerre van de 45-jarige Khaled al-Dahdouh, commandant van de Al Quds Brigades, werd op 2 maart 2006 gedood toen hij op straat een bomauto passeerde die op dat ogenblik explodeerde, vermoedelijk het werk van Israël. Zijn broer Abu Ubayda, nom de guerre van Muhammad al-Dahdouh, stierf eerder op 25 september 2005 in zijn auto, waarin Israël een bom had gelegd. 

Volgens een artikel van het MEMRI-instituut gebruikte Hilas het bezoek om op te roepen tot “het voortzetten van de [gewapende] weg” naar de vernietiging van Israël “van de Rivier tot aan de Zee” en hij benadrukte “de pioniersrol van de al-Dahdouh-familie in dienst van de Palestijnse zaak en de revolutie.” De Al-Dahdouh familie benadrukte dat “zij niet zullen aarzelen om hun geliefden te offeren voor Palestina en Jeruzalem”, en bedankte Hilas voor “het eerbare gebaar dat de kracht van de band met Palestina en de trouw aan de martelaren uitdrukte”.

MEMRI zegt dat het feit dat vooraanstaande leden van Al Fatah de moeder eerden van notoire terroristen een zoveelste bewijs is dat PA-president openlijk terreur en geweld tegen Israël aanmoedigt en beloont:

“Een onderscheiding toekennen aan een moeder waarvan de drie zonen belangrijke leden waren van de militaire vleugel van de Islamitische Jihad waren en die aanvallen tegen Israël gepland en uitgevoerd hebben, wijst nogmaals op de steun van de Fatah-beweging onder leiding van Mahmoud Abbas, voor het terrorisme. De Fatah-beweging en senior activisten uit andere facties zijn daadwerkelijk betrokken bij militaire activiteiten tegen Israël.”

Gaza, na het vrijdaggebed van 16 september 2016. Optocht van de Al Quds Brigades, de moordbrigade van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). De PIJ is nà Hamas de belangrijkste en meest gevreesde Palestijnse terreurgroep in de Gazastrook. De Al Quds Brigadisten zijn herkenbaar aan hun zwarte hoofdbanden en vlaggen met gele opdruk [beeldbron: Pal Today]