Noorwegen trekt financiering terug uit Palestijns vrouwencentrum genoemd naar terroriste

De Palestijnse Autoriteit, de Verenigde Naties en Noorwegen financieren tevens een Palestijns jeugdcentrum voor vrouwen dat genoemd werd naar moordenares Dalal Mughrabi. Het logo van de Noorse sponsor NRO staat linksonder op het bord vermeld. [beeldbron: PMW/Ma’an News Agency]

Leden van het Congres en Joodse leiders manen de Verenigde Staten aan om in de voetstappen van Noorwegen te treden, nadat Oslo zich verzekerd heeft van de teruggave van haar fondsen die ze had gegeven aan een Palestijns vrouwencentrum dat genoemd werd om een terrorist te verheerlijken, bericht JNS op vrijdag 8 september..

Palestijnen worden van de wieg tot in het graf volgepropt met Jodenhaat en Israëlhaat, de twee kanten van dezelfde munt

Eerder dit jaar hebben Palestinian Media Watch (PMW) en NGO Monitor onthuld dat de Noorse regering een vrouwencentrum in Burqa helpt financieren dat genoemd werd naar de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi. Zij was de leidster van een gruwelijke terreuraanslag op een toeringbus in 1978, gekend als de Coastal Road massacre, waarbij 38 Israëlische dagjestoeristen – waaronder 13 kinderen – werden vermoord en 71 anderen verwond.

In antwoord zeiden de Noorse ambtenaren dat het de teruggave van de fondsen zou eisen  en de verwijdering van de Noorse vlag op het spandoek dat werd opgehangen voor het bewuste Palestijnse vrouwencentrum in Burqa. Deze week bevestigde het Noorse ministerie voor Buitenlandse Zaken voor het eerst dat het dit geld heeft teruggekregen van de PA. Woordvoerder Gur Solberg vertelde aan JNS.org dat “Het logo werd onmiddellijk verwijderd en de Noorse steun van 10.000 dollars werd teruggeven aan het Norwegian Representative Office (NRO).” De NRO is het Noorse verbindingskantoor met de Palestijnse Autoriteit.

Noorse politieke figuren verheugen zich op de actie van hun overheid en dringen erop aan actie te ondernemen in een soortgelijk geval dat net aan het licht is gekomen. Jorund Rytman, een parlementslid voor de Vooruitgang Partij, die deel uitmaakt van de regeringscoalitie van Noorwegen, vertelde tegenover JNS.org dat de algemene kwestie van Noorse hulp aan de PA – die vorig jaar 40 miljoen dollar bedroeg – “momenteel wordt herzien en dat de Noorse donaties, die eventueel naar andere Palestijnse instellingen zijn gegaan en genoemd werden naar terroristen, een van de kwesties zou moeten zijn die moeten onderzocht worden.”

Directeur Itamar Marcus van Palestinian Media Watch (PMW aka Palwatch), vond de actie van Noorwegen bemoedigend en zei dat dit…

“[..] een belangrijke doorbraak is die misschien het signaal mag zijn van het begin van een nieuwe Europese houding jegens de Palestijnse Autoriteit. Jarenlang heeft de PMW aan Europese leiders getoond wat de Palestijnse Autoriteit daadwerkelijk met hun gelden doet, met name  het terrorisme verheerlijken. Echter, de Europeanen trachtten dit telkens weer te vergoelijken. Ik hoop dat hier thans een einde aankomt.”

Olga Deutsch, directrice van NGO Monitor’s Europe Desk, loofde de Noorse regering om…

“[..] erop aan te dringen dat de fondsen worden teruggeven en dat haar gelden niet worden aangewend om een massamoordenares te verheerlijken. Het incident kan dienen om de donoren [van de PA] bewust te maken van het gevaar van het financieren van humanitaire doelen die worden gebruikt om extremisme en radicalisering te promoten.”

Daniel S. Mariaschin, Internationaal CEO en vice-voorzitter van B’nai B’rith:

“Wij juichen het besluit van de Noorse regering toe. Alle verdedigers van mensenrechten en goed fatsoen zouden het verheerlijken van terreur moeten veroordelen. Wij manen het Congres aan om te helpen om aan deze praktijk een einde te stellen, door de Amerikaanse hulp aan de Palestijnen te bepreken zodat deze hulp niet kan aangewend worden aan instellingen die naar terroristen worden genoemd.”

dalal04aLessen maatschappelijke opvoeding in de meisjesscholen van de Palestijnse gebieden, Gaza en op de West Bank, waar de volgende lichting meisjes wordt gehersenspoeld om Jodendoder te worden: “Martelares Dalal Mughrabi blijft een lichtend voorbeeld voor de volgende generaties die in haar voetsporen zullen treden.”

naar een bericht van Rafael Medoff op de site van JNS.org

Een gedachte over “Noorwegen trekt financiering terug uit Palestijns vrouwencentrum genoemd naar terroriste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.