Ongelooflijk gedetailleerd LEGO model van de Tweede Tempel van Jeruzalem

De Tweede (Lego) Tempel van Jeruzalem

The Jewish Press [JP] schreef op 8 september 2017:

“Dit is wellicht een van de meest verbazingwekkende Lego constructies die we ooit gezien hebben. Beyond the Brick’s Joshua Hanlon interviewt Yitzy Kasowitz van JBrick omtrent zijn LEGO model van de Tweede Tempel in Jeruzalem en het onderzoek dat er vooraf naar verricht werd om de tempel zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven.”

De Tweede Tempel was de Joodse Heilige Tempel die bovenop de Tempelberg in Jeruzalem stond tijdens de Tweede Tempelperiode, tussen 516 v.Chr. en 70 na Chr. Enkele jaren na de mislukte Joodse opstand van 66 na Chr. vernietigden Romeinse legioensoldaten onder leiding van de militaire commandant Titus de Tweede Tempel.

Volgens de Joodse traditie verving deze tempel de Tempel van Salomon (aka de Eerste Tempel) die gebouwd werd tussen 970 en 931  v. Chr. en die in 586 v. Chr. vernietigd werd door de Babyloniërs toen Jeruzalem werd veroverd en een deel van de bevolking van het Koninkrijk Judah werd verbannen naar Babylon.

De Joodse eschatologie omvat het geloof dat de Tweede Tempel in de toekomst zal vervangen worden door een nieuwe Derde Tempel. Maar dan zal er vooraf nog stevig gebakeleid moeten worden met de Palestijns-Arabische soennitische moslims die de Tempelberg als hun erfgoed beschouwen. Palestijnen kieperen alles wat ze aantreffen op de Tempelberg, die de Joodse historische aanspraken op de site bevestigen, systematisch op het vuilnisbelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s