Waarom heeft Israël in feite een veiligheidsmuur gebouwd?

Video HR: “Why did Israel Really Build a Security Barrier?”

Sommigen noemen het een “hekken”, een “apartheidsmuur” en een “scheidings barrière”. De Israëlische veiligheidsmuur is het voorwerp geweest van fel verhitte discussies en ontelbare nieuwsartikels.

Israël besloot in juni 2002, na een golf van aanslagen tussen 2000 en 2003, om een veiligheidsmuur te bouwen op kritieke punten, zeggende dat deze muur van cruciaal belang is voor de veiligheid van de Joodse staat en volk. Sinds het begin van de Tweede Intifada in september 2000 vielen er bijna 1000 Israëlische doden en een veelvoud aan gewonden.

Doden van terreur sinds 19 september 2000 [beeldbron: IMFA]

Sinds het begin van de bouw van deze muur is het aantal aanslagen met dodelijke afloop met ruim 95 procent afgenomen. De muur redt Israëlische levens. 

Ook de Palestijnen weten dat. Op 23 maart 2008 bekloeg Ramadan Shalah, de leider van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) berucht om haar doodseskader (de Al-Quds Brigades), zich in een interview met de Qataarse krant Al-Sharq dat de veiligheidsmuur…

“de mogelijkheden van het verzet beperkt om diep binnen te dringen op Israëlisch grondgebied om zelfmoordbomaanslagen uit te voeren, maar dat het verzet het niet heeft opgegeven noch hulpeloos is geworden en thans andere manieren van opereren bekijkt.”

Eens dat de Palestijnen bereid zijn om de gewapende strijd op te geven en eerder de dialoog verkiezen om in overleg en compromis te onderhandelen over een duurzame vrede en mits de acceptatie van Israël als de natiestaat van het Joodse Volk, dan kan en zàl de muur weer verdwijnen. Honest Reporting legt in een minuut uit waarom de muur moest gebouwd worden.

De Palestijnse Autoriteit is een genocidale terroristische entiteit en zou ook als dusdanig behandeld moeten worden,”
schreef Guy Millière op 7 september 2017 in The Jewish Press.

Sinds september 2015 tot op heden werden door Palestijnen opnieuw meer dan 400 aanslagen gepleegd jegens Israëliërs. In het totaal werden de voorbije twee jaren 55 Israëliërs gedood en 812 gewond en dat in 184 steekpartijen, 161 beschietingen, een autobom en 60 aanvallen met voertuigen (car rammings).

Meer video’s van Honest Reporting hier op de HR site van YouTube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.