Gaza Unplugged afl.145: Palestijnen vieren Offerfeest ondanks boycot van Ramallah

Op 21 augustus ’17 dreigde president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas ermee om de financiering van de Gazastrook gradueel af te bouwen totdat Hamas zich verzoent met Al Fatah, de politieke factie van Abbas.

“Wij dragen jaarlijks 1,5 miljard dollars over [aan Hamas in Gaza],” zei hij eraan toevoegend dat hij dat bedrag reeds met 25 procent had verminderd. Abbas vertelde aan Gal-On dat indien de situatie met Hamas niet spoedig verandert dat “wij gradueel onze [financiële] steun aan Gaza met 100 procent zullen verminderen.”

Ondanks de boycot van de PA wordt dit jaar ook in de “open gevangenis” >ahum< van Gaza het jaarlijkse Offerfeest (Eid al-Adha) gevierd, van 1 t/m 3 september 2017, zoals te zien is op de plaatjes van Mohammed Asad op de site van Middle East Monitor.  [beeldbron]

Video: Iraanse televisiezender PressTV: ‘Gazanen bereiden zich voor om Eid Al-Adha te vieren’