Frankfurt: klap voor Israël-vijanden

Zo af en toe komt er nog iemand tot bezinning. Sensatie in Frankfurt: Het stadsbestuur van Frankfurt am Main heeft besloten de Israël-boycotbeweging in de ban te doen en niet meer – noch financieel noch organisatorisch – te ondersteunen. Deze beslissing houdt verband met een motie van burgemeester en wethouder Uwe Becker (CDU, foto).

Concreet zal de internationale boycotbeweging “BDS” (boycot, desinvesteringen en sancties) tegen de staat Israël geen geld meer krijgen en de stad zal aan de beweging geen ruimtes en terrein meer beschikbaar stellen. Het stadsbestuur adviseert private verhuurders hetzelfde te doen. Ook zullen verenigingen en organisaties die BDS ondersteunen geen subsidies meer krijgen en bestaande subsidies worden ingetrokken.

De “BDS-beweging” probeert al meer dan tien jaar lang de Israëlische regering vanwege de zogenaamd meer dan 50-jarige bezettingspolitiek onder druk te zetten. Ze roept in veel landen op tot boycotmaatregelen – tegen ondernemingen zoals “Soda Stream”, die bijvoorbeeld op de “Westelijke Jordaanoever” produceren. Of tegen warenhuizen die daar goederen vandaan importeren.

BDS op de “Koopt niet bij Joden”-manier
Zoals de Jerusalem Post berichtte, verklaarde Becker:

“De BDS-beweging lijkt niet alleen sterk op het ´Koopt niet bij Joden´ van de nazi´s, maar is op dezelfde giftige leest geschoeid en vergiftigt het sociale klimaat. Frankfurt is een stad met sterke joodse tradities, het joodse leven is deel van de identiteit van de stad, deel van de ontwikkeling als economische macht, als cultuur- en opvoedingsstad – en daar zijn we trots op.”

Frankfurt zou een sterk band met Israël hebben, die in de afgelopen 37 jaar met de vriendschap met de zusterstad Tel Aviv gegroeid zou zijn. Bovendien zou de BDS-beweging de fundamentele legitimiteit van de staat Israël aanvallen. Volgens de Jerusalem Post plant de stad München al in de komende weken een gelijksoortige stap als Frankfurt. Af en toe gaat er blijkbaar toch nog bij de een of andere politicus een lampje branden.

door “Chevrolet”


bron-logoBron: in een vertaling uit het Duits door E.J.Bron van een artikelFrankfurt: Schlag gegen Israel-Feinde” van 30 augustus 2017 op de website van Politically Incorrect.

2 gedachtes over “Frankfurt: klap voor Israël-vijanden

  1. 1. Frankfurt is niet tegen Israëlkritiek, maar wel tegen de boycot-Israëlorganisatie BDS die wereldwijd boycotacties, anti-Israëlmanifestaties enz. organiseert en daarvoor enorm wordt vergoed door andere NGO’s en zelfs door landen en regeringen. Met Israëlkritiek an sich is er geen enkel probleem. Maar wanneer je systematisch slechts één enkel land tot voorwerp maakt van kritiek en daar ook nog eens tot een economische boycot van maakt, en al andere mensenrechtenschendende landen (zeg maar de grootste) buiten schot laat, dan heet dat discriminatie, het meten met twee maten en gewichten, en in het geval van de Joden, antisemitisme ofte Jodenhaat.

    2. Wie zich keert tegen het Zionisme, keert zich tegen Israël, want zonder het Zionisme bestond Israël niet eens. En wie de Joden geen eigen staat gunt en al anderen wel, is een antisemiet ofte een anti-Jood. Overigens wordt in de landen van het Midden-Oosten geen onderscheid gemaakt tussen Joden, Israëliërs, Israëlieten, Zionisten enz. Dat wordt daar kriskras door elkaar gebruikt zoals men een kat een poes noemt. Alleen in Europa maak men dat onderscheid, want men wordt daar niet graag aan de Holocaust herinnert, dat knaagt nog een beetje.

    Like

  2. frankfurt schule, frankfurt die israel kritiek in de ban doet… hmm…
    oh en trouwens, anti zionisme is geen anti semitisme kneus, je kan het best met de staat israel oneens zijn zonder joden te haten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.