VN chef Guterres overvliegt Gaza in Israëlische helicopter en bezoekt terreurtunnel van Hamas

Woensdag, 30 augustus 2017 aan de Gazaanse grens: secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres bezoekt terreurtunnel van Hamas samen met Israël’s ambassadeur aan de Verenigde Naties Danny Danon en vice-stafchef van het IDF Aviv Kochavi.[beeldbron: IDF/Arutz Sheva]

VN-secretaris-generaal António Guterres vloog op woensdagochtend met een Israëlische helicopter over de grens tussen Israël en Gaza en kreeg een briefing over de veiligheidsuitdagingen waarmee Israël wordt geconfronteerd die uitgaan van het door Hamas bestuurde gebied. Met Guterres vlogen tevens mee de Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties Danny Danon en vice-stafchef van het Israëlische Leger (IDF) Aviv Kochavi.

Tijdens de rondvlucht verduidelijkte ambassadeur Danon de veiligheidsproblemen waarmee de inwoners in zuidelijk Israël te kampen hebben, alsook de voortdurende dreiging die uitgaat van Hamas. Nadien bezocht Guterres een aanvalstunnel van de terreurgroep Hamas die ontspringt in Gaza en uitkomt op Israëlisch grondgebied. Later zal Guterres nog inwoners ontmoeten van de gemeenschappen die nabij Gaza wonen.

Ambassadeur Danny Danon vertelde aan secretaris-generaal Guterres:

“Hamas blijft zich bewapenen om Israël te schaden omdat het de royale humanitaire hulp van de internationale gemeenschap uitbuit. In plaats van te werken om voor hun kinderen een betere toekomst te verzekeren, heeft Hamas de inwoners van Gaza omgeturnd in gijzelaars en investeert al haar middelen in het graven van moorddadige terreurtunnels.

Op hetzelfde moment, houden de Israëlische inwoners van de gemeenschappen grens [met Gaza] zich bijzonder sterk in het aangezicht van terreurbedreigingen, terwijl ze welvarende gemeenschappen opbouwen en verder de regio helpen ontwikkelen voor het welzijn van de volgende generatie”

Een dag eerder was Guterres op visite in de Palestijnse gebieden in Judea & Samaria en legde bloemen op het graf van aartsterrorist Yasser Arafat en bezocht enkele families van terroristen in Israëlische gevangenschap. Meir Indor, voorzitter van Almagor, een Israëlische Associatie  voor Slachtoffers van Terreur, reageerde bijzonder boos en zei:

“Het feit dat de nieuwe VN-secretaris-generaal het graf van Arafat bezocht en een ontmoeting had met de moeders van gevangen terroristen en moordenaars, toont zijn flagrante gebrek aan respect voor de graven van de vermoorde slachtoffers en de gehele Israëlische samenleving.

Helaas, hebben de VN-organisaties gedurende vele jaren ervoor gekozen om Palestijnse terroristen direct of indirect te promoten. Misschien is de tijd gekomen voor ons om de VN aan te spreken bij haar echte naam: Een terreur ondersteunende organisatie.”

Advertenties