Bennett in Beit El: ‘Onze visie op de toekomst: één miljoen Joodse inwoners in Judea en Samaria’

Minister van Opvoeding Naftali Bennet in Beit-El, Samaria, op dinsdagavond 29 augustus 2017 [beeldbron: Hillel Maeir/Arutz Sheva]

Op dinsdagavond, 29 augustus 2017, vond in Beit-El, Samaria, een groot feest plaats naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de stichting van de Israëlische stad. Ruim 3.500 van de ca. 6.500 inwoners van Beit El waren opgedaagd en verschillende sprekers en politici voerden er het woord, aangevuld met dans en muziek.

Onder de sprekers bevond zich ook Naftali Bennett, voorzitter van de Joods Huispartij en sinds 14 mei 2015 minister voor Diasporazaken en voor Opvoeding in de regering Netanyahu. In zijn toespraak sprak minister Bennett zijn steun uit voor de Regionale Raad van Beit El en had hij het onder meer over de belofte van premier Netanyahu om 300 extra woningen bij te bouwen, waarvan de werken volgende maand zouden worden aangevat.

Minister Bennett voegde eraan toe:

“Dit is een oude belofte en wij in de regering zullen ons daar aan houden. Maar dat is niet genoeg. In de late jaren 1970, zelfs toen de Arbeidspartij aan de macht was, vestigden zij meer en meer nieuwe gemeenschappen en in de jaren 1990 zijn ze daarmee gestopt.

Ik begrijp dat er mensen waren die praatten over de visie van een Palestijnse staat, maar vandaag is het voor iedereen duidelijk dat dit niet zal gebeuren, en omdat het niet gaat gebeuren, is het tijd om de werkelijkheid te veranderen.

De tijd is gekomen om de soevereiniteit toe te passen over Judea en Samaria. Ik doe een beroep op u, mijnheer de eersteminister: Wij staan ​​achter u in het nemen van deze Zionistische stap en het toepassen van de soevereiniteit en dan zal het mogelijk worden om terug te keren naar een momentum van bouw.

Ik weet dat sommige mensen dit niet leuk vinden in Europa. Toen zij Beit El hebben gesticht werd dit door president Carter afgekeurd. Hij keurde het af en vandaag wonen er hier 6.500 mensen. Het maakt niet uit wat ze daar over ons zeggen, het is belangrijk wat wij hier doen. Niemand zal ons tegenhouden: Onze visie is een miljoen inwoners in Judea en Samaria.”

Het Midden-Oosten heeft vrede nodig, niet een andere Palestijnse staat

Advertenties