Feestelijke viering van 50 Jaar Samaria: ‘We zijn hier en we blijven hier voor altijd’

Video 50 Jaar Samaria: Minister van Onderwijs, Naftali Bennet, was er ook bij en ondersteunde de woorden van Netanyahu. Bennet zei:

“Het wordt tijd om vrij in ons land te kunnen bouwen. Het kan niet zijn dat in de 50 jaar die wij hier zijn de bewoners van Samaria nog steeds tweederangs burgers zijn. Samaria moet onder Israëlische soevereiniteit geplaatst worden.”

Op maandag 28 augustus 2017 kwamen duizenden burgers uit Samaria naar het industrieterrein Barkan om deel te nemen aan het feest met de naam “Lichten van het jubileum”. Behalve minister-president Benjamin Netanyahu bevonden zich nog talrijke andere politici onder de gasten.

Netanyahu zei toen:

“Dit is het erfgoed van onze voorouders, dit is ons land. Er zullen geen ´nederzettingen´ meer worden afgebroken, want het is bewezen dat dit niet bijdraagt aan de vrede. Wat hebben we ervoor teruggekregen? We hebben raketten gekregen. En dat is nu voorbij. En er is nog een andere reden waarom wij goed op deze plek passen – Samaria is voor de staat Israël van strategische betekenis, onze sleutel voor onze toekomst, want vanaf de hoge toppen van het Tall Asur gebergte kun je van de ene naar de andere kant van het land kijken.”

Toen zei Netanyahu dat hij dit ook altijd uitlegt aan gasten uit het buitenland:

“Stel je eens voor dat er radicale islamitische troepen op deze toppen zouden staan. Dat zou niet alleen ons, maar ook jullie in gevaar brengen, als onze buurlanden, het hele Midden-Oosten. Tegen de achtergrond van alle gebeurtenissen om ons heen in het Midden-Oosten, kan men zich voorstellen wat het resultaat zou zijn. Voor ons zouden weg nr. 6 en de luchthaven Ben-Gurion in gevaar zijn. Daarom zullen we er nooit van afzien om Samaria te beschermen. We zullen meer wortels slaan, bouwen en de vestiging uitbreiden.”

Na zijn toespraak overhandigde de districtsvoorzitter van Samaria, Jossi Daga, aan Netanyahu de oorkonde van ereburger van Samaria:

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Netanjahu: Es werden in Israel keine Siedlungen mehr abgerissen” op Israel Heute van 29 augustus 2017.

Advertenties