Een onderzoek naar de meest recente voorspellingen van het einde van Israël

Al sinds de oprichting van Israël in mei 1948 wordt het rampzalige einde van de Joodse Staat voorspeld. Dat zou telkens op korte termijn gebeuren en onvermijdelijk in een gewapend conflict. Ondanks de vele Arabische nederlagen blijft de Arabische wereld en in haar zog Iran, geloven dat het einde van Israël nabij is.

EoZ deed er een kort onderzoek naar en maakte een lijstje op van de voorspellingen die tijdens onze 21ste eeuw werden gedaan. Ik heb de lijst nagekeken, bijgewerkt en aangevuld waar nodig.

Azzam PashaTerloops: Het einde van Israël werd al voorspeld nog vóór de Joodse staat werd gesticht. Secretaris-generaal van de Arabische Liga Azzam Pasha verklaarde in september 1947, nog vóór de VN het verdeelplan voor Palestina zal goedkeuren, het volgende:

“Als dit [VN-Plan] wordt goedgekeurd beloven wij [de Joden] een oorlog van uitroeiing en een gedenkwaardig bloedbad waarover men later zal spreken zoals over de Mongoolse massacres en de Kruistochten.”

♦ De meeste recente voorspelling komt van de stafchef van het Iraanse leger, brigade-generaal Abdul Rahim Mousavi, die op 24 augustus 2017 verklaarde dat Israël binnen de 25 jaren zal verdwijnen van de aardbodem. Dat wil zeggen ergens in 2042. [bron]

♦ In het begin van de jaren 2000, bevond Hamasleider Bassam Jirrar, die zich hiervoor baseerde op analyses van teksten in de Koran, dat “Allah heeft geoordeeld dat Israël slechts 76 jaren zal gedijen” met breekpunten in 1967, 1986 en 2003 om uiteindelijk in 2022 compleet op te houden  met te bestaan [bron].

♦ Op 9 maart 2015 voorspelde de Libanese klerk en imam in Sidon, Maher Hamoud, ongeveer hetzelfde en voorspelde het einde van Israël eveneens voor 2022. Hij had zich zijn voorspelling gebaseerd op de Koran, de Torah en de astronomie [bron].

♦ Ook de Amerikaanse CIA voorspelde het einde van Israël. De Syrische journalist Al-Bujayrami beweerde in juli 2012 dat hij inzage had gekregen in een CIA memo die gericht was aan de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton [regeerperiode 1993-2001] en hem informeerde dat Israël tegen 2022 niet meer zou bestaan [bron].

♦ In september 2006 voorspelde de vermaarde Egyptische astroloog Dr. Sayyed Mohammad Ali, dat Israël binnen de 17 jaren zou verdwijnen. Het einde van Israël zou dan volgens zijn voorspellingen ergens gebeuren in 2023 of 2024 [bron].

♦ Deze voorgaande voorspellingen werden ietwat aangepast door de voormalige Hamasleider, wijlen de Egyptische sjeik Ahmad Yassin (spiritueel leider van de Egyptische Moslim Broederschap en bezieler en medeoprichter van MB-adept Hamas), die tijdens verschillende gelegenheden opperde dat het werkelijke einde van de staat Israël ergens zal plaatsvinden in 2026 of 2027.  Pech voor de man want op 22 maart 2004 liquideerden enkele Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen hem alsook zijn natte droom van de vernietiging van de Joodse staat [bron].

♦ In november 2016 voorspelde de commandant van de Iraanse Basij (een bijzondere elite eenheid van de Iraanse Revolutionaire Gardes),  brigade-generaal Mohammad Reza Naqdi, dat Israël in 1925 niet meer zal bestaan. Hij zei toen dat “hij hoopt dat Israël binnen 10 jaren zal verdwijnen. Hoe dan ook zal er tegen 20025 geen Israël meer zijn” [bron].

♦ In maart 2009, spraken de Iraanse TV en andere samenzwerings bronnen  dat er een rapport van de CIA bestaat (foutief) waarin wordt voorspeld dat Israël binnen 20 jaar zou verdwenen zijn, zegge rond 2029 [bron en bron].

Essam al-Erian, vicevoorzitter van de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid van de Moslim Broederschap en naaste adviseur van de toenmalige Egyptische president Mohammed Morsi, zei op 1 januari 2013 dat Israël binnen 10 jaren zal verdwenen zijn, of zowat ergens in 2023 [bron].

♦ In augustus 2012, voorspelde de Iraanse Ayatollah Ali Khamenei dat Israël zou verdwijnen maar hij noemde toen geen datum. Enkele jaren later herstelde hij dit en zei in september 2015 dat Israël niet langer dan 25 jaren zou bestaan, oftewel 2040, lang na zijn dood dus [bron].


En als toemaatje, een wat oudere voorspelling van het einde van Israël van 26 november 1951, “Arabs Wait For Collapse Of Israel”. Zo te merken verwachten de Arabieren toen reeds het vroegtijdig einde van Israël, maar ze wachten nog steeds en zullen waarschijnlijk nog een driedubbele eeuwigheid moeten wachten.

Tegen dan zijn de Arabieren en hun buren de Perzen, wellicht zelf allang van de aardbodem verdwenen. Niét door Israël maar door zichzelves en hun aanhoudende onderlinge Arabische oorlogen, interne burgeroorlogen en talloze vetes, ere- en bloedwrakes, willekeurige genocides en andere beestachtige massacres, eigen aan het sjiitisch en soennitisch islamisme…:

2 gedachtes over “Een onderzoek naar de meest recente voorspellingen van het einde van Israël

  1. Toen die Bijbelse voorspelling werd gedaan, bijna 3000 jaar geleden, werden daarna de Eerste en ook de Tweede Tempel afgebroken. Het volk van Israël zal dan nog vele eeuwen in ballingschap leven.

    In onze tijd is het IDF (Israëlische leger) de beste garantie (zoniet de enige) dat “de schepter in Juda zal blijven.” 😉

    Like

  2. De schepter zal van Juda niet wijken,nog de heersersstaf tussen zijn voeten ,todat Silo komt.
    En Hem zullen de volkeren gehoorzamen Gen 49 vers 10.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.