Terreurgroep DFLP belooft Palestina te ‘bevrijden’ van de Israëlische bezetting

dflp21aGaza, 13 december 2015. Leden van de Nationale Verzet Brigades, het moordcommando van de DFLP, tonen hun wapens aan de internationale pers. De terrorist helemaal rechts op het plaatje, houdt hier een Belgisch wapen in de handen dat werd geproduceerd bij FN Herstal in Wallonië. Het gaat om een nieuw CAL geweer (Carabine Automatique Légère; een Licht Automatische Karabijn). Het is niet duidelijk hoe Belgische wapens bij de terreurgroepen in Gaza geraken. [beeldbron: Ares]

De Nationale Verzet Brigades, de moordbrigade van het marxistische Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP), bracht op zondag 27 augustus 2017 een video uit getiteld “De strijd gaat verder”. Dit gebeurde naar aanleiding van de 3de verjaardag van het einde van de “Israëlische agressie tegen Gaza in de zomer van 2014”, verwijzend naar de contra-terrorisme operatie van het IDF, beter gekend als Operation Protective Edge. (7 juli – 26 augustus 2014) waarbij 67 Israëlische soldaten werden gedood naast een aantal burgers.

Volgens de terreurorganisatie werden tijdens de zomer van 2014 door haar militanten 443 raketten afgevuurd, alsook 107 Grad raketten en 100 mortiergranaten, naar Israëlische gemeenschappen en IDF stellingen in het zuiden van van Israël. In de video beweren de Brigades dat bij hun aanslagen, met inbegrip van aanvallen van scherpschutters, het tot ontploffing brengen van bommen en het afvuren van RPG ‘s met draagbare raketlanceerders, zij zeven Israëlische soldaten hebben gedood en dozijnen anderen verwondden.

De organisatie merkte op dat zij tijdens de laatste Gazaoorlog 25 commandanten en strijders hebben verloren die werden gedood tijdens de gevechten maar “dat hun dood hun vastberadenheid heeft versterkt om de weg van de gewapende strijd te blijven verderzetten.” Eerder, in een interview met Vice News van 25 februari 2015, vertelde Abu Khaled, de commandant van de Nationale Verzet Brigades, over het débacle tijdens Operation Protective Edge:

“Ja, we hebben een aantal mensen verloren, je verliest kameraden in elk conflict. Maar de weerstand staat er terug en op volle sterkte… en ons kompas is gericht naar Jeruzalem. De Palestijnse weerstand laat zich niet in met andere Arabische kwesties; onze enige vijand is de Israëlische bezetting.”

De Nationale Verzet Brigades zijn, net zoals overigens de meeste andere van het dozijn Palestijnse terreurgroepen die actief zijn in Gaza en elders, gekant tegen de tweestatenoplossing en blijven tegen beter weten in dromen van een militaire overwinning op Israël. In een ander bericht van MEE (Middle East Eye), vertelde commandant Abu Khaled:

“Wij zullen nooit stoppen met vechten en nooit de gewapende weerstand opgeven. Wij accepteren voorlopig het aanbod van het teruggeven van de gebieden die werden bezet [door Israël] in 1967, maar we zullen nooit onze wapens neerleggen tot we terughebben wat van ons werd afgepakt in 1948.”

De Brigades onderstrepen in hun videoboodschap van zondag jl. dat ze doorgaan met hun strijd voor de “bevrijding van het land”, de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen, de oprichting van een Palestijnse staat en de voorbereidingen voor de volgende veldslag tegen Israël. Zij roepen andermaal de militaire vleugels van de andere organisaties op om elke schending of agressie van de kant van Israël te beantwoorden.

Vorig jaar pochte de DFLP erover dat niet enkel Hamas aanvals- en terreurtunnels bouwt maar dat ook zij hun eigen grensoverschrijdende tunnels bouwen, met het doel Israëlische burgers aan te vallen, ontvoeren en te gijzelen. In februari 2016 brachten zij een video uit waarin gewapende DFLP terroristen in een versterkte tunnnel rondlopen en militaire oefeningen hielden.

De marxistische DFLP, die werd opgericht in 1969 nadat ze zich had afgescheurd van Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP)  is, na Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), de derde belangrijkste Palestijnse terreurorganisatie. De DFLP is tevens een van de voornaamste facties binnen de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) die een rist Palestijnse facties overkoepelt en zich opwerpt als de legitieme vertegenwoordiger van het ‘Palestijnse volk’.

DFLP aanslagen
De marxistisch-leninistische DFLP – een afscheuring van de communistische PFLP-GC – heeft in het verleden talrijke dodelijke terreuraanslagen uitgevoerd in Israël, waaronder de moord op 22 schoolkinderen en 4 volwassenen in mei 1974 nadat zij eerst in gijzeling werden genomen in Ma’alot (gekend als de Ma’alot Massacre).

Vele andere terreuraanslagen zoals de moord in Avivim op 8 mei 1970 op 9 kinderen en 3 volwassen tijdens een aanslag op een schoolbus, de moord op 7 mensen tijdens een bomaanslag in Jeruzalem, de moord in november 1974 op 4 gegijzelden in een appartementsgebouw in Beit Shean (gekend als de Beit She’an Attack), die allen plaatsvonden in de jaren 1970.

Bovendien heeft de DFLP deelgenomen en de verantwoordelijkheid opgeëist voor dozijnen andere terreuraanslagen, met inbegrip van een zelfmoordbomaanslag aan een bushalte op 25 december 2003 in Petah Tikva nabij Tel Aviv, waarbij 4 mensen werden gedood.

Nayef HawatmehIn juli 2013 werd door de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, de hoogste Palestijnse onderscheiding, de “Star of Honor”, uitgereikt aan aarts-terrorist Nayef Hawatmeh (°1938, Jordanië) de secretaris-generaal van het marxistische Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP).

De DFLP en de Nationale Verzet Brigades werden in oktober 1999 van de Amerikaanse lijst van terreurorganisaties verwijderd, hoofdzakelijk omdat er de voorgaande jaren geen terroristische activiteiten meer werden genoteerd. Afgaande op dit laatste bericht van de DFLP lijken ze hard op weg om weer op die terreurlijst te komen. Onlangs werd Hamas terug toegevoegd aan de EU-terreurlijst nadat het daar om onbegrijpelijke redenen drie jaar geleden werd verwijderd.

dflp07Gaza, dinsdag 23 februari 2016. Naar aanleiding van de verjaardag van de oprichting van het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) werden een reeks militaire oefeningen gehouden. De Hamasleiding zond felicitaties naar de terreurgroep. In de media van Hamas werd ook een uitgebreid fotoverslag gepubliceerd.