Verenigde Naties doneren extra 2,5 miljoen dollars aan Gaza voor electriciteitscrisis

Hamas dat Gaza al 10 jaar bestuurt vindt altijd weer sponsors om hun netwerk van terreur- en aanvalstunnels te financieren. De oorlog tegen Israël blijft prioritair…

De Verenigde Naties hebben op donderdag nog maar eens 2,5 miljoen dollars vrijgemaakt uit een samengevoegd humanitaire fonds om dringende behoeften te dekken in Gaza, om de electricteitstekorten te dekken. “De ernstige daling van de leefomstandigheden in Gaza blijft zich doorzetten,” zei VN Coördinator voor Humanitaire Hulp en Ontwikkeling Activiteiten voor Gaza, Robert Piper, in een persbericht.

De uitbetaling van de Humanitaire Fonds zal de VN levering van noodbrandstof opdrijven, die in de eerste plaats brandstof levert voor generatoren om de activiteiten in ongeveer 190 kritische gezondheidscentra, water- en sanitaire installaties te behouden, volgens de verklaring.

De financiering zal ook essentieel levensreddende medische apparatuur en benodigdheden voorzien. Zonnepanelen, financiële bijstand en agrarische benodigdheden zijn eveneens inbegrepen in het hulppakket om de voedselzekerheid te verbeteren en de kost voor de productie van levensmiddelen verminderen voor de ca. 2.200 kleine boeren die hun gronden irrigeren door het pompen van water uit kleine putten.

Palestijnen boycotten Palestijnen
In een bericht in The Jerusalem Post van 21 augustus ’17 dreigde president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas er gisteren mee om de financiering van de Gazastrook gradueel af te bouwen totdat Hamas zich verzoent met Al Fatah, de politieke factie van Abbas.

“Wij dragen jaarlijks 1,5 miljard dollars over [aan Hamas in Gaza],” zei hij eraan toevoegend dat hij dat bedrag reeds met 25 procent had verminderd. Abbas vertelde dat indien de situatie met Hamas niet spoedig verandert dat “wij gradueel onze [financiële] steun aan Gaza met 100 procent zullen verminderen.”

Een gedachte over “Verenigde Naties doneren extra 2,5 miljoen dollars aan Gaza voor electriciteitscrisis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.