Palestijnse regering besteedt meer geld aan haar terroristen dan aan behoeftige Palestijnen

Het Arendsnest van Abu Mazen op de Obersalzberg nabij Ramallah, aka het nieuwe presidentieel paleis van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas. Kostprijs: meer dan 13 miljoen dollar, inboedel, beveiliging en luxe niet meegerekend. Zo te zien worden de hulpgelden van de EU en de VS aan ‘Palestina’ royaal opgesoeppeerd en diepe putten achtergelaten. Het Palestijnse volk mort maar krepeert in stilte uit schrik voor repressie [beeldbron: Dagen.no]

Het corrupte en kleptocratische regime van de Palestijnse Autoriteit betaalt haar gevangen terroristen en hun families maandelijks salarissen van soms meer dan 3.300 dollar terwijl behoeftige Palestijnse gezinnen het amper met 170 dollar per maand moeten stellen

De betalingen die worden gedaan door de Palestijnse Autorteit (PA) aan terroristen in Israëlische cellen en aan families van (omgekomen) terroristen zijn veel hoger dan de sociale uitkeringen die het voorziet voor Palestijnen in nood, staat aldus te lezen in een nieuw rapport van het Middle East Media Research Institute (MEMRI) dat op 22 augustus 2017 werd gepubliceerd, aldus een bericht in Israel Hayom van 24 aug. ’17.

De Palestijnse Autoriteit spendeert jaarlijks miljoen dollars aan dit soort uitkeringen die in 2016 zijn opgelopen tot 1,15 miljard sjekels (ca. 271 miljoen euros), of zowat 7 procent van het totale budget van de PA voor salarissen en dat ongeveer 20 procent uitmaakt van de buitenlandse financiële hulp die het ontvangt.

De buitensporige steun aan gevangenen door de PA en aan de families van terroristen, brachten de Verenigde Staten er eerder dit jaar toe om de transfer van 331 miljoen dollars aan Ramallah tijdelijk op te schorten. De Palestijnen beweren dat de zogeheten betalingen aan “martelaren” (gevangen terroristen en of hun families) gelijk zouden zijn aan de sociale uitkeringen van behoeftige gezinnen, agumenterend dat in beide gevallen het gezin hun kostwinner had verloren.

PA budgetboek 2017Maar volgens het rapport van MEMRI, worden de uitkeringen aan gevangenen en gezinnen van  terroristen, in het 2017 budgetboek van de PA (plaatje rechts) onder een sectie met de titel “Het plan voor bescherming en zorg voor de gevangenen en hun gezinnen en ondersteuning en opleiding voor vrijgelaten gevangenen,” gedefinieerd als een “maandsalaris”, terwijl de uitkeringen slechts per kwartaal worden uitgekeerd. Uit een overzicht van de cijfers bleek dat de terroristische stipendia zijn soms 20 keer hoger zijn dan de bijstandsuitkeringen verstrekt aan behoeftige gezinnen.

De meeste sociale uitkeringen, die door de Palestijnse ministerie voor Sociale Ontwikkeling worden betaald, bedroegen zowat  NIS 600 (141 euros) per gezin, terwijl de maximale maandelijkse toelage uitgekeerd aan gevangenen en gezinnen terroristen NIS 12.000 (2.831 euros) overschrijdt

Het rapport van MEMRI stipuleert:

“Maandelijks salarissen en het merendeel van de voordelen voor zowel opgesloten en vrijgelaten gevangenen worden bijna uitsluitend bestemd voor de betrokkenen zelf; de economische status van hun familie is geen factor, en de betaling van de salarissen is niet afhankelijk van de familie die daarvan profiteert. Maandelijkse salarissen worden besteed aan ongehuwde gevangenen die geen gezin ondersteunen en die niet kunnen aantonen dat zij ten laste zijn [en] … worden uitbetaald, ongeacht de sociaal-economische situatie van de ontvanger.”

Uit de herziening van het uitkeringsbeleid van de Palestijnse Autoriteit is verder gebleken dat de Palestijnse gevangenen en vrijgelaten gevangenen een maandelijkse toelage enkel voor zichzelf ontvangen, niet voor hun families, de ontvangen som neemt toe in directe verhouding tot de lengte van hun straf (plaatje onderaan).

Israëlisch-Arabische gevangenen en ex-gevangenen, die geen inwoner zijn van de Palestijnse Autoriteit, ontvangen een maandelijkse salaris van de PA dat ongeveer NIS 500 (118 euro) hoger is dan de salarissen van de gevangenen die in de PA wonen, aldus het rapport.