Palestijnse terreurgroep PFLP plant nieuwe aanslagen tegen Israël’s parlementsleden

Gaza, 9 februari 2014. Leden van de Abu Ali Mustafa Brigades, het doodseskader van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dragen hun gesneuvelde militant Ibrahim Mohammad Saidi ten grave. [beeldbron: website van de PFLP]

De Palestijnse gewapende vleugel van de marxistische terreurorganisatie PFLP, de Abu Ali Mustapha Brigades (plaatje hierboven), dreigen ermee om Israëlische parlementsleden in de Knesset om te brengen op basis van informatie van de inlichtingendiensten die ze hebben kunnen bemachtigen.

In een verklaring die op dinsdag 22 augustus ’17 werd uitgegeven, zegt dat een van hun eenheden die zich bezighoudt met electronische beveiliging, erin geslaagd is om een database van alle Israëlische parlementsleden te bemachtigen, waarin hun persoonlijk gegevens staan vermeld, zoals adressen, emailadressen enz.

“Onze boodschap op Herinneringsdag [*], die gericht is aan de leiders van de criminele bezetting, is dat ons antwoord nog steeds van kracht is en niet gestopt is met de dood van onze leider Abu Ali Mustapha, die in onze harten de liefde voor ons thuisland heeft geplant, de opoffering, de strijd en nooit onderhandelingen [met de bezetter]. Er is [voor jullie] geen enkele plaats veilig voor de acties van [onze] strijdkrachten. Wij zitten achter jullie aan om het even waar en op elk terrein.”

[*] De ‘Herinneringsdag’ van de Abu Ali Mustapha Brigades valt jaarlijks op 27 augustus toen op die dag in 2001, deze week zestien jaar geleden, de toenmalige secretaris-generaal van de PFLP, Abu Ali Mustapha, werd geliquideerd door de Israëlische Luchtmacht (IAF).

Abu Ali Mustapha Brigades
De Brigades van de PFLP werden genoemd naar hun voormalige leider Abu Ali Mustafa, nom de guerre van Mustafa Ali Zibri (1938-2001). Hij werd door het IDF gearresteerd tijdens de Zesdaagse Oorlog en verbannen naar het buitenland. De volgende 32 jaren verbleef hij hoofdzakelijk in Damaskus en Jordanië. In Jordanië in 1967 sloot hij zich aan bij het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) aan de zijde van George Habash, de stichter en toenmalige secretaris-generaal van de PFLP.

In september 1999 keerde Abu Ali Mustafa terug naar de Westelijke Jordaanoever nav een akkoord tussen Yasser Arafat en toenmalig Israël’s premier Ehud Barak die de ban van de terreoristenelider ophief. Nadat George Habash zich enkele maanden later terugtrok uit de PFLP werd hij in juli 2000 opgevolgd door Abu Al Mustafa die de nieuwe secteraris-generaal werd van de PFLP.

Echter, een jaar later was zijn carrière over and out. Op 27 augustus 2001 werd de PFLP leider geliquideerd door het IDF. Enkele Apache helicopters van de IAF vuurden twee raketten af naar zijn kantoor in Ramallah. Ter nagedachtenis van de omgekomen leider hernoemde de gewapende militie van de PFLP zich tot de Abu Ali Mustafa Brigades. Abu Ali werd op 1 oktober 2001 opgevolgd door Ahmad Saadat. Enkele weken na de liquidatie van Abu Ali Mustafa besloot de kersverse PFLP leider en zijn adjunct Fuad Shubaki tot een vergeldingsactie.

Rehavam Ze'eviZes weken later, op 17 oktober 2001, werd de 75-jarige Israëlische oud-generaal en onder premier Ariel Sharon minister voor Toerisme was, Rehavam Ze’evi (plaatje rechts), doodgeschoten in het voormalige Hyatt Hotel in Jeruzalem.

Op 14 maart 2006 werden Saadat en zijn 5 kompanen gearresteerd door het IDF. Op 25 december 2008 werd Saadat door een Israëlische militaire rechtbank veroordeeld tot 30 jaar opsluiting onder meer voor het leiden van een illegale terreurorganisatie en voor zijn aandeel in de moord op Israël’s minister en het brein achter talrijke bloedige aanslagen.

Fuad Shubaki, de schatbewaarder van de Palestijnse veiligheidsdiensten en die de aanslag financierde vloog voor 100 jaar achter de tralies. Ook de vier leden van de terreurcel van de PFLP zitten tot op heden in een Israëlische cel. Hamdi Quran die het dodelijk schot afvuurde op de minister kreeg levenslange opsluiting en zijn drie kompanen Basel al-Amar, Majdi Rimawi en Ahed Gholami werden samen veroordeeld tot 135 jaar cel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.