Israëlische vrouw die gewond raakte in Barcelona beschrijft het ‘pandemonium’ op Las Ramblas

De Israëlische Edna Hajaj, 57 jr. en haar echtgenoot wilden nog een laatste maaltijd nuttigen in Barcelona vooraleer terug te vliegen naar Israël toen ze eensklaps op La Rambla onder de voet werden gelopen door een stampede van een opgeschrikte massa mensen toen donderdagnacht een terrorist met opzet de winkelwandelstraat binnereed en tientallen mensen opschepte waarvan er 13 het niet zullen overleven. Het echtpaar raakte aldus eveneens gewond.

“We waren op de markt nabij Las Ramblas, op weg om te gaan eten bij Maccabi Restaurant voordat we naar huis vlogen, toen we de angstige kreten hoorden van honderden mensen die zich zaten te genieten tot ineens het busje op hen toevloog en probeerde om zoveel mogelijk van hen te vermoorden,” herinnert Edna Hajaj uit Beersjeba zich, die eveneens gewond raakte op de vlucht voor de terroristische aanslag in Barcelona donderdagavond.

Lees hier verder haar verslag over de vreselijke gebeurtenissen op de site van Israel Hayom.

Overigens heeft Israël al veel langer te maken met ‘car-rammings’ dan bv. deze in Nice (14 juli 2016) of die van enkele dagen geleden in Las Ramblas, Barcelona, getuige enkele Palestijnse cartoons die reeds begin november 2014 [!] circuleren in de Palestijnse en Arabische media.

De ‘heldendaden’ van de moordzuchtige Palestijnse chauffeurs worden zonder onderscheid de hemel ingeprezen.Rijdt over die 2-maanden oude baby” en “Voor Al Aqsa zullen we de kolonisten omver rijden” kennen veel succes in de Palestijnse gebieden. In de Palestijnse sociale media circuleren vele Palestijnse haatcartoons die op de officiële Facebookpagina’s van de Al Fatah partij opduiken waarvan Mahmoud Abbas de voorzitter is, om Palestijnen aan te moedigen met hun auto’s Joden te vermoorden. Hieronder enkele voorbeelden: