Waarom anti-Zionisme een nieuwe vorm van antisemitisme is +video

Waarom anti-Zionisme hetzelfde is als antisemitisme.
Waarom het de twee kanten zijn van dezelfde munt.

Anti-Zionisten horen niet graag zeggen dat ze in feite antisemieten zijn. Ze zeggen dat ze niets tegen Joden hebben, maar alleen iets tegen de staat Israël. Tenminste dat “zeggen” ze toch. Voornamelijk dan in het Westen want in het Midden-Oosten, in de tumultueze Arabische en in de moslimwereld, winden ze er helemaal geen doekjes om. In het Midden-Oosten zijn Joden, Israëliërs, Israëlieten en Zionisten simpelweg synoniemen van elkaar en ze worden allen kriskras en willekeurig door elkaar gebruikt. Zoals men een kat een poes noemt en andersom.

Dat lees en hoor je dagelijks in de Arabische media. Daar zeggen en schrijven ze dagelijks en onomwonden: de Joden moeten weg en als ze niet weg willen dan moeten ze dood. En waarom dan? Simpel: omdat het Joden zijn en omdat ze vinden dat Joden slecht zijn. Slechter dan zijzelves. Louter omdat het Joden zijn. Alléén daarom.

Anti-Zionisme heeft niets te maken met zelfbeschikkingsrecht voor Palestijnen, of met het bezetten van grond door Israël of het verwezenlijken van een eigen Palestijnse staat. Dat is pure onzin. Zinsbegoocheling, misleiding en bedrog. Het is slechts een voorwendsel. Het draait allemaal om het bestaan van Joden. Jodenhaat gaat niet weg als er straks een synthetische Palestijnse staat in het leven wordt geroepen. En er komt al helemaal geen allesomvattende vrede in het Midden-Oosten als straks Israël en het Jodendom van de wereld zijn weggevaagd.

Voor Jodenhaat bestaat geen rationele verklaring. Het is een onbestemd gevoel van haat en afkeer, een pure irrationele emotie die enkel de Joden geldt en universeel wordt gedeeld. Jodenhaat wordt van in de wieg tot in het graf doorgegeven tot aan het einde der tijden, lees: tot het einde van de mensheid, want de aarde zal nog 4,5 miljard jaren blijven doordraaien, maar dan wel zonder mensen en dus ook zonder Jodenhaat…

In deze krachtige geanimeerde monoloog, presenteert het Israëlische nieuwsanker Eylon Levy zijn zaak omtrent waarom anti-Zionisme “inherent, fundamenteel en onvermijdbaar antisemitisch” is. Luister naar zijn drie uitgangspunten.

Volg Eylon op de sociale media:
twitter.com/EylonALevy
facebook.com/EylonALevy/
Een productie van:

Advertenties