Spaanse vrouwelijke politieagente (?) liquideerde in Cambrils op haar eentje vier IS-terroristen

Aan de kust van Cambrils, Spanje 18 augustus 2017. De Audi A3 van de vijf IS-terroristen ligt na de aanslag wat verder op z’n dak [beeldbron: Endi]

Thans raken meer details bekend van wat er zich heeft afgespeeld tijdens de tweede aanslag in Cambrils. In de nacht van donderdag op vrijdag 18 augustus even na middernacht reed een verduisterde Audi A3 met aan boord een terreurcel van ISIS, doorheen een nietvermoedende menigte mensen die over het strand van de badplaats Cambrils liepen, zowat 120 km ten zuiden van Barcelona. Eén vrouw werd hierbij gedood en vijf anderen gewond.

Na die bloedige aanrijding vervolgden de terroristen hun weg  en focusten zich vervolgens op een politiepatrouille waar twee agenten van het Mossos d’Esquadra, de Catalaanse politie, routine identiteitscontroles uitvoerden. De eerste officier werd door de Audi geraakt en liep hierbij een gebroken been en hoofdletsels op.

Een vrouwelijke agente slacht vier terroristen af…

“Una sola agente”
Door de kracht van de impact rolde de Audi op zijn dak (plaatje bovenaan). De tweede agent(e) zag hoe vervolgens vier mannen uit het wrak kropen en zichtbaar gekleed waren met bomvesten en gewapend waren met messen en bijlen. De agent(e) trok een pistool en schoot in alle kalmte de ene terrorist na de andere dood. Alleen Angelina Jolie deed ooit beter… in een Hollywoodfilm welteverstaan (o.a. in Wanted uit 2008 en als Lara Croft in 2001 en 2003).

Politiecommandant Josep Lluis Trapero prees de officier, die werd opgevangen en psychologisch wordt begeleid, en voegde eraan toe: “Om vier mensen te doden, zelfs als u een beroeps bent, is zoiets niet gemakkelijk te verteren.”

De verbijsterende ontwikkelingen haalden nog meer krantekoppen toen werd gesuggereerd dat de niet bij naam genoemde heldhaftige agent die op zijn eentje vier van de vijf terroristen had uitgeschakeld, een vrouw was! Verschillende berichten in de Spaanse pers verwezen naar de agent in de vrouwelijke vorm “una sola agente“.

Hoewel later corrigeerden zij in volgende berichten dit naar de mannelijke vorm. Het ligt voor de hand dat de identiteit van de heldhaftige agent of agente wellicht nooit zal bekend raken om dat dit anders van hem of haar een doelwit zou maken voor een vergeldingsactie van Islamistische Staat (ISIS/Daesh).

De terrorist die niet dood wou…
Een vijfde terrorist slaagde erin te ontkomen aan de heldhaftige politieagent maar werd later onder vuur genomen door een agent met kogelvrije vest die toevallig ter plaatse was. Ongelooflijk genoeg stond de terrorist enkele seconden later weer op en begon al lachend en glimlachend zijn weg verder te zetten totdat hij door de agent een tweede keer  werd beschoten, neerzeeg, bleef liggen en even later bezweek aan zijn verwondingen.

Het is bekend dat terroristen van ISIS (en andere terreurformaties) zich vooraf volproppen met drugs en of amfetamines en zelfs heroïne vooraleer zij hun aanslagen bedrijven omdat dit hen tijdelijk immuun maakt voor pijn. Van dat laatste incident circuleren nogal expliciete beelden op het internet [hier]