Gaza, wat het had kunnen zijn en wat ervan geworden is…. [in beeld]

Gaza, wat het had kunnen zijn
en wat ervan geworden is….

Gaza kon het Singapore van het Midden-Oosten zijn geweest, in plaats daarvan lijdt het onder de islamistische dictatuur van Hamas. De vraag is niet waarom Gaza er thans zo uitziet, drie jaren na het einde van Operation Protective Edge, maar waarom  Gaza er zo bijligt ruim 12 jaren nadat Israël zich heeft terug getrokken uit de Gazastrook.  Sinds Israël zich terugtrok uit Gaza, leeft Gaza in een verstikkende wurggreep van geweld en aanhoudende schendingen van de mensenrechten door Hamas.

In het laatste voorbeeld, in plaats van het gebruik van 1,3 miljoen ton [!] bouwmaterialen die via Israël naar Gaza werden verscheept bedoeld voor de wederopbouw van de Strook, heeft Hamas bij herhaling verklaard dat ze verkiezen om het gros van de hulpgelden en bouwmaterialen die door westerse donoren met gulle hand werden en nog worden geschonken, te besteden aan hun netwerk van terreur- en aanvalstunnels, deze herop te bouwen en zelfs nog uit te breiden.

Een bericht van:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.