Hoofdverdachte van terreuraanslagen in Barcelona viseerde Joden en Israël

Een van de hoofdverdachten van de terroristische aanslag op donderdag 17 augustus ’17 in de Catalaanse hoofdstad Barcelona, had tijdens de dagen die vooraf gingen aan de aanslag op zijn Facebookpagina een reeks anti-Israëlische en antisemitische tirades gelanceerd.

De 28-jarige Maghrebi Driss Oukabir uit Marokko (plaatje hierboven), die het witte Fiat busje huurde waarmee terroristen doelbewust voetgangers wegmaaide in de populaire winkelwandelstraat La Rambla in Barcelona, werd gearresteerd nabij de plaats van de aanslag. Hij ontkent elke betrokkenheid en beweert het slachtoffer van persoonverwisseling te zijn want “dat zijn documenten waren gestolen.” Bij de aanslag in La Rambla kwamen tot op heden 13 mensen om het leven en raakten ca. 100 anderen licht tot zeer zwaar gewond.

Hoewel Europese Joodse leiders zeggen dat met de aanslag wellicht geen Joodse instellingen viseerde, uitte Oukabir anti-Israëlische en antisemitische standpunten in de dagen vooraf gaande aan de aanslag, waarin hij Joden beschuldigde van het “vermoorden van Arabische kinderen” en dat Joden betrokken zouden zijn in een wereldwijde samenzwering “om de wereld te veroveren”.

Op zijn Facebookpagina (nadien afgesloten) plaatste Oukabir een afbeelding van een gemaskerde gewapende man die een huilend kind had vastgegrepen. Onder het plaatje had Oukabir geschreven: “Alas! Wat er gebeurd is met ons Arabisme. Zelfs de kinderen werden zijn de Israëlische bezetting niet bespaard gebleven. Plaats deze video om gezien te worden door de hele wereldbevolking.”

Deze post werd geplaatst amper enkele uren nadat een Arabische terrorist het huis was binnengebroken in het huis van de Salomonfamilie in Halamish (Neve Tzuf) op 21 juli 2017 en vermoordde er Yosef Salomon (70 jr.) alsmede zijn dochter Chaya (46 jr.) en zoon Elad (35 jr.).

De aanslag in Barcelona gebeurde nabij twee Joodse kosjere restaurants in La Rambla, de grote winkelwandelstraat van Barcelona met name het Maccabi Restaurant en Maoz Vegetarian.

Oukabir deelde ook een Spaanse video op Facebook getiteld: “Wat is zionisme? Een korte introductie”, berichtte aldus Avi Mayer, de woordvoerder van de Jewish Agency.

De video omvat klassieke antisemitische kwakkels en beschuldigt het wereldjodendom van het beramen van een complot om alle niet-Joden tot slaaf te maken. “De niet-Joden dienen enkel om slaven van de Joden te zijn, het doden van een niet-Jood is geen zonde, het is als het doden van een hond,” wordt in de video beweert waarin leiders van de internationale joodse samenzwering zouden geloven.

Een gedachte over “Hoofdverdachte van terreuraanslagen in Barcelona viseerde Joden en Israël

 1. Geef mij eens een goede reden waarom ik dat zou doen? Wat is jouw probleem met de benaming ‘Joden’? Voor mij verwijst Joden naar het Joodse volk en de Joodse staat Israël.

  – Israëliërs zijn mensen van Israëlische nationaliteit met een Israëlisch paspoort.

  – Israëlieten aka Hebreeën zijn mensen die het Joodse geloof belijden en of hebreeuws spreken.

  – Hebreeën is een term uit de Hebreeuwse Bijbel en refereert naar de taal die de Joden hanteren met name het hebreeuws.

  – Joden zijn mensen van het Joodse volk (in Israël en elders in de Diaspora).

  Gr,

  Brabosh

  Like

Reacties zijn gesloten.