Dochter van Amerikaanse ambassadeur naar Israël geïmmigreerd

New immigrants from North America arrive on a special ” Aliyah Flight 2017″ on behalf of Nefesh B’Nefesh organization, at Ben Gurion airport in central Israel on August 15, 2017. Photo by Miriam Alster/Flash90

De ambassadeur van de Verenigde Staten in Israël, David Friedman, wachtte gisteren opgewonden op de luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv op zijn dochter Talia. Ze kwam niet alleen om haar vader te bezoeken, ze kwam om in Israël te blijven.

Samen met 232 nieuwe immigranten uit de VS landde ze gisterochtend in Israël en viel haar vader in de armen (foto). “We zijn zo trots op haar en houden zoveel van haar”, zei de Amerikaanse ambassadeur over zijn dochter. “We willen graag dat ze gelukkig wordt. Ze houdt van Israël, onze hele familie houdt van Israël.”

De 23-jarige Talia Friedman is verpleegster van beroep en werkte in een ziekenhuis in New York. Ze zal in Jeruzalem gaan wonen. “Ik hoop dat ze ook de mensen hier in Israël weer beter kan maken”, zei ambassadeur David Friedman. “Ze wilde altijd al naar Israël komen, nu is haar droom in vervulling gegaan. We wensen haar veel succes in Israël”, zei hij verder.

Talia Friedman landde samen met nog 232 andere nieuwe immigranten uit Noord-Amerika. De vlucht werd door de organisatie “Nefesh B´Nefesh” georganiseerd in samenwerking met het Joods Nationaal fonds (“Keren Kayemet le Israel”), het Israëlische ministerie van Immigratie en het Jewish Agency. Onder de nieuwe immigranten bevonden zich ook 72 jongeren, die naar Israël gekomen waren om weldra hun militaire dienstplicht te vervullen.

De organisatie “Nefesh B´Nefesh” heeft de afgelopen 15 jaar voor meer dan 50.000 mensen uit Noord-Amerika de immigratie naar Israël mogelijk gemaakt, zoals de president van de organisatie, Toni Gelbart, verklaarde.

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Tochter von US-Botschafter nach Israel eingewandert” op Israel Heute van 16 augustus 2017.