Arnold Schwarzenegger schenkt 100.000 dollar aan Joodse anti-haat groep SWC

‘Terminator’ Arnold Schwarzenegger, die zich reeds lang opwerpt als de verdelger van antisemieten en racisten, heeft 100.000 Amerikaanse dollars geschonken aan het Simon Wiesenthal Center, dat zoals bekend al vele jaren antisemitisme en onderdraagzaamheid bekampt, en dat naar aanleiding van de extreemrechtse betoging in Charlottesville, Virginia, luidde aldus een bericht van Jewish Telegraphic Agency (JTA) van gisteren.

Het geweld dat hierbij gepaard ging in Charlottesville heeft zelfs de meest conservatieve Republikeinen geschokt. Zoals bekend was filmacteur Schwarzenegger van 2003 tot 2011 voor de Republikeinse Partij de 38ste Gouverneur van California. In reactie op het extreemrechtse geweld schreef The Arnold op Facebook: “My message to them [white supremacists] is simple: you will not win. Our voices are louder and stronger”

De acteur en voormalig gouverneur van Californië kondigde de donatie op zondag jongstleden aan op Facebook, waar hij schreef dat hij “geschokt” was door de betoging die neo-nazi’s samenbracht met blanke racisten (white supremacists) en andere extreem-rechtse activisten. Tijdens de betoging werden racistische en antisemitische leuzen gescandeerd en reed een van de manifestanten doelbewust in op een tegenmanifestatie waarbij een persoon werd gedood en minstens negentien anderen gewond raakten. Daarnaast kwamen twee politieagenten om het leven toen hun helikopter neerstortte.

“Ik ben geschokt door de beelden van nazi’s en blanke racisten die opmarcheerden in Charlottesville en ik was er kapot van dat een binnenlandse terrorist een ​​onschuldige van het leven beroofde,” schreef Schwarzenegger. “Mijn boodschap aan hen is eenvoudig: u zult niet winnen. Onze stemmen klinken steeds luider en sterker. Er is geen blank Amerika – er zijn enkel de Verenigde Staten van Amerika. ”

Schwarzenegger, tevens een voormalig bodybuilder, zei dat hij reeds tientallen jaren heeft samengewerkt met het in Los Angeles gevestigde Wiesenthal Centrum en veel bewondering koestert “voor de missie van het Centrum van de uitbreiding van tolerantie door middel van onderwijs en de bestrijding van haat in heel Amerika – in de straten en online.”

Uiteraard was het Wiesenthal Centrum erg opgetogen met de genereuze gift van Arnold Schwarzenegger en rabbijn Marvin Hier, Stichter en Deken van het Simon Wiesenthal Center, bedankte hem met de woorden: “We’ve never been prouder of his leadership than when we saw his Tweet last night challenging everyone to do more in the fight against hate.”

Advertenties