Slechts een kwart van de toeristen aan Israël zijn van Joodse origine

Masada, een populaire vakantiebestemming in Israël

Jewish News Service (JNS) publiceerde gisteren nieuwe gegevens die werden verzameld door Israel Hayom waarin het toenemend aantal touristen dat de Joodse Staat bezoekt, wordt geanalyseerd naar leeftijd van de bezoekers, hun religie en de aard van hun reis.

Een record aantal van 2,9 miljoen toeristen bezochten Israël in 2016. Opmerkelijke conclusie die kan worden getrokken is dat de boosaardige kwakkel dat het alleen maar Joden zouden zijn die Israël bezoeken, door dit onderzoek gebaseerd op feitelijk cijfermateriaal de facto wordt tegengesproken.

Vierenvijftig procent van de toeristen die Israël bezochten waren christenen. Van de christen bezoekers waren 38 procent Katholiek, 28 procent waren Protestants en 28 procent waren Oosters-Orthodoxe christenen. Joden omvatten slechts 24 procent van de toeristen die Israël bezochten in 2016. Daarnaast zeiden 15 procent van de toeristen dat ze geen religieuze banden hebben. Drie procent van de toeristen waren moslims, gevolgd door Hindoes, Boeddhisten, Baha’is en leden van andere religies.

Bijna de helft van de toeristen die in Israël toekwamen waren jonger dan 45 jaar. Slechts 18 procent waren jonger dan 25 jaar. Meer dan de helft (57 procent) bezochten Israël alleen en 12 procent bezochten de Joodse staat met hun familie bestaande uit drie of meer gezinsleden. Gemiddeld verbleven de toeristen 11,4 dagen in Israël. Eens in Israël verbleven 63 procent van de toeristen in hotels of vakantieverblijven, 23 procent waren er met gezinsleden of vrienden, 7 procent huurden appartementen en 2 procent verbleven in jeugdherbergen.

Minstens 64 procent zei dat ze hun uitstappen zelf hadden georganiseerd, vergeleken met 27 procent die Israël bezochten als deel van een groep. Volgens het onderzoek dat werd uitgevoerd door Mertens Hoffman Management Consultants, hadden 47 procent van hen Israël minstens een keer eerder bezocht en 80 procent zeiden dat ze Israël graag nog eens wilden bezoeken.

Een gedachte over “Slechts een kwart van de toeristen aan Israël zijn van Joodse origine

  1. Los van mijn persoonlijke mening in deze, vrees ik dat niet alle Joden en ook niet alle Israëliërs het met u eens zullen zijn. Verder ga ik er niet op in. Wie Jood is dat mag elke Jood voor zichzelf uitmaken. En iedereen met een Israëlisch paspoort is mijn inziens een Israëliër 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.