Arabische landen verminderen fors hun financiële steun aan de Palestijnen

dollar04De cleptocratie in het Palestijnse leiderschap swingt de pan uit en niemand die daar aanstoot van neemt… Mahmoud Abbas: “Het is allemaal de schuld van de bezetting!”

In een interview van 8 december 2016 vertelde premier Hamdallah dat de totale hulp aan de Palestijnse Autoriteit met 62 procent is afgenomen vergeleken met 2011. Hij zei toen dat behalve de Verenigde Staten “er ook veel [andere] landen zijn die geen hulp hebben geschonken”, maar vertelde er niet bij om welke landen dat ging. Echter, dit weekeinde schrijft de Palestijnse krant Palestine Today dat het totale bedrag dat de Arabische landen doneren aan het budget van de Palestijnse Autoriteit de afgelopen vier jaren met 50 procent is afgenomen.

Dit is al een hele tijd aan de gang. In het begin van 2016 kondigde de Palestijnse Autoriteit aan dat het totale bedrag van alle buitenlandse donaties samen dit het over heel 2015 had ontvangen slechts de helft was van de normale som. In oktober 2016 berichtte The Times of Israel dat Saoedi-Arabië haar maandelijkse bijdrage twv. 20 miljoen dollars aan de Palestijnse Autoriteit had bevroren voor een periode van zes maanden. Daarna kondigde het land aan dat het haar maandelijkse bijdrage van 20 miljoen dollars zou verminderen tot 7,7 miljoen dollars. Maar in december 2016 bleek dat Saoedi-Arabië niets had betaald van haar beloofde bijdrage twv. 240 miljoen dollars over de periode van april tot november ’16.

EoZ schreef over de nijpende financiële situatie in de PA en de afgenomen Arabische bijstand, het volgende: “Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Mahmoud Abbas snijdt in het budget van Gaza. Hij zal niet bezuinigen in de Palestijnse gebieden op de Westbank die hij controleert maar in Gaza heeft hij duizenden van het verplegend personeel en onderwijzers gedwongen om vervroegd op pensioen te gaan. Hij hoopt dat door druk te zetten op Hamas, de terreurorganisatie wel zal plooien en zijn regering zal vervoegen conform zijn voorwaarden, maar in werkelijkheid heeft hij daar gewoon het geld niet voor. En zo wordt de echte nachtmerrie van de Palestijnen stilaan bewaarheid. Met name hun grote vrees dat ze irrelevant worden. En in een groot deel van de Arabische wereld is dat reeds het geval.

Video: Palestijnse Autoriteit heeft in 20 jaar 31 miljard dollars gestolen

Een gedachte over “Arabische landen verminderen fors hun financiële steun aan de Palestijnen

  1. Ze kunnen mij niet irrelevant genoeg worden…….misschien over 10 jaar gewoon helemaal vergeten.

    Like

Reacties zijn gesloten.