Israëlische brigade-generaal Fogel: ‘De tijd is rijp om Hamas te neutraliseren’

Het Israëlische leger (IDF) en de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet heeft op donderdag een uitgebreide terroristische infrastructuur onthuld die gebouwd werd door de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, met inbegrip van terreurtunnels die worden gebouwd om gebruikt te worden als schuilplaatsen en voor de opslag van wapens, raketten en munitie.

Op woensdag heeft het leger tevens meer informatie verstrekt over de inspanningen die worden geleverd om een ondergrondse muur te bouwen, waar een jaar geleden aan werd begonnen en die de hele Gazastrook omspant. Die Israëlische ondergrondse muur verandert de terreur- en aanvalstunnels van Hamas in een dodelijke val voor de Palestijnse terroristen wanneer zij het zouden wagen om Israël op die wijze aan te vallen zoals zij dat deden tijdens Operation Protective Edge (het 51 dagen durende conflict in juli/augustus 2014).

Volgend op de ontdekking van het tunnelnetwerk van Hamas, suggereerde Brigade-generaal (op rust) Tzvika Fogel [*] dat de tijd rijp is voor een Israëlische militaire operatie om de permanente dreiging van een aanval van Hamas tegen Israël te neutraliseren.  Generaal Fogel zei gisteren 10 aug. ’17  in een interview met Arutz Sheva:

“Iedereen stelt thans de vraag hoe we onszelf kunnen verdedigen tegen deze bedreiging. Ikzelf, van nature uit, hou er niet van om een ​​defensieve strijd te voeren. Toen er de dreiging was van Qassam raketten en mortieren, hebben we tonnen beton uitgegoten op de schuilkelders en de scholen en synagogen versterkt.

Tzvika FogelNu worden we bedreigd met tunnels en hebben we besloten om een obstakel te bouwen tegen hen. Waarom moeten wij telkens weer te maken krijgen met bedreigingen vanaf de andere kant? Tenslotte zijn wij de sterkste macht hier, dus waarom dringen we hen niet terug in het defensieve?

Het beste dat zou kunnen gebeuren is dat morgenochtend de Hamasleiders voor de laatste keer zouden ontwaken en de glimlachende gezichten zien van Israëlische soldaten van het IDF.

Er bestaat geen andere manier om effectieve afschrikking te bewerkstelligen dan bereid te zijn om een zware prijs te willen betalen voor de overwinning. Louter woorden schrikken niemand af. Afschrikking wordt veroorzaakt door daden en alléén daden – en door te winnen; door de andere kant het gevoel geven dat ze verslagen zijn. Dat is de beste vorm van afschrikking.”

[*] De gepensioneerde generaal Fogel staat overigens genoteerd op de Arabische zwarte lijst van Israëlische oorlogsmisdadigers. Tijdens Operation Cast Lead (27.12.2008 – 18.01.2009) was hij namelijk een van de bevelhebbers van het Zuidelijk Comando dat strijd leverde tegen Hamas in Gaza.

Een gedachte over “Israëlische brigade-generaal Fogel: ‘De tijd is rijp om Hamas te neutraliseren’

Reacties zijn gesloten.