Waar is die Arabische lente nou gebleven?

Rudi Vranckx: “Ik beken schuld, sorry. We waren niet objectief. Daaag!”

VRT-journalist Rudi Vranckx, de meest bekende en best betaalde pro-Palestijnse Israëlbasher van België, blikt kort terug naar zijn subjectieve en verwrongen verslaggeving omtrent de gebeurtenissen op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro, aan het begin van de Arabische Lente. Die zogenaamde “lente” zal spoedig uitdraaien in een regelrechte en nooit geziene Arabische Nachtmerrie. Het miljoen Arabisch islamistische doden, de miljoenen slachtoffers en  de vele miljoenen vluchtelingen, moesten en zouden geslachtofferd worden op de slachtbank van de progressieve pers en media in het Westen, niét in naam van de vrijheid maar in naam van het linkse bedrog, leugen en misleiding van Jan Modaal….

Vranckx op 21.11.2011: “Ik beken schuld. We hebben gefaald. We waren namelijk niet objectief. Ik voelde mij helemaal embedded bij al die mensen die protesteerden op dat plein want dat was de biotoop waarin wij rondliepen. Ik voelde bijna een soort Utopia op bepaalde momenten om er rond te lopen. Dus ik beken, we waren niet objectief. Ik werd ook meegesleurd door dat enthousiasme en door die dynamiek.” [bron]

Waar is die Arabische lente nou gebleven?
Jubelende commentatoren, huilende verslaggevers, juichende mensenmassa’s – mooi was ze hè, die ‘Arabische lente’? In 2011 was de hele westerse wereld gevangen in een zinsbegoocheling toen een revolutiegolf over Tunesië, Libië, Egypte, Syrië en Jemen spoelde. De vergelijking met 1989 was gemakkelijk gemaakt. Veel té gemakkelijk. We weten inmiddels dat de revoluties geen betere regimes hebben opgeleverd, eerder het tegenovergestelde.

Niet iedereen liet zich in de luren leggen in 2011, toen de opstanden uitbraken. In Nederland was het Afshin Ellian, als Iraans vluchteling een ervaringsdeskundige als het gaat om mislukte revoluties, die er al vroeg op wees dat het frame ‘lente’ complete nonsens was. Een ‘Arabische storm’ noemde hij de revoluties consequent. Waar is het misgegaan?

Lees hier het artikel verder van Geerten Waling van 8 aug 2017 op de website van van Elsevier.nl

Met dank aan E.J. Bron voor de hint.

Een gedachte over “Waar is die Arabische lente nou gebleven?

  1. VRT-journalist Rudi Vranckx, de meest bekende en best betaalde pro-Palestijnse Israëlbasher van België, bekent dus eindelijk schuld. Maar wij hebben in Nederland een aantal hardnekkiger Israëlbashers, waaronder de Telegraafjournalist Ralph Dekkers. Misschien wat minder goed betaald dan Rudi, maar wel een overtuigde Hamasvriend, gezien zijn eenzijdige uitlatingen (‘bezette gebieden’, terrorisme ‘daad van verzet’ noemende etc, etc.) in de grootste krant van Nederland.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.